Csirkekrémleves
- Teljes idő 1 óra
- 15 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
1 db Egész csibe
200 g Sárgarépa
8 db Egész bors
4 db Babérlevél
0.5 kan. Szerecsendió
200 g Petrezselyemgyökér
6 db Szegfűbors
60 g Vaj
30 g Lapos levelű petrezselyem
1200 ml Víz
1 db Hagyma
200 g Zeller
1 csip. Só
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítsük elő a hozzávalókat: a csirkét vágjuk negyedekre, a gyökérzöldségeket vágjuk nagyobb darabokra, a hagymát pedig szeleteljük karikára, majd vágjuk félbe.
Lépés 2 /5
Olvasszuk meg a vajat. Pirítsuk aranybarnára a gyökérzöldségeket és a hagymát.
Lépés 3 /5
Adjuk hozzá a csirkét, pirítsuk meg, és engedjük fel vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet, a fűszereket és a petrezselymet.
Lépés 4 /5
Főzzük 45 percig.
Lépés 5 /5
Vegyük ki a csirkét, és vágjuk le a húst a csontról. Keverjük át a levest és adjuk hozzá a tépett húst, sót és a lisztet.