Csirkefasírt
- Teljes idő 35 perc
- 25 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 kg Csirkemell
3 Tojás
90 g Zsemlemorzsa
149 g Parmezán
45 kan. Olívaolaj
3 kan. Aprított petrezselyem
3 kan. Hagymapor
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /5
Egy húsdarálóban vagy egy turmixgépben aprítsa fel a csirkemelleket. Egy nagy tálban keverje össze a darált csirkét, a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezánt, az olívaolajat, a petrezselymet és a hagymát. Adja hozzá a sót és a borsot és gyúrjon 3-4 cm-es golyókat.
Lépés 2 /5
Helyezze a húsgombócokat a sütőlappal ellátott készülékbe. Indítsa el a sütési folyamatot.
Lépés 3 /5
A sütési idő felénél rázza meg a kosarakat.
Lépés 4 /5
Ellenőrizze, hogy a húsgolyók jól átsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 5 /5
A fasírtokat bazsalikomos paradicsomszósszal tálalja.
