Csirkefasírt
- Teljes idő 35 perc
- 25 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
700 g Csirkemell
2 Tojás
60 g Zsemlemorzsa
100 g Parmezán
3 kan. Olívaolaj
2 kan. Aprított petrezselyem
2 kan. Hagymapor
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /6
Egy húsdarálóban vagy egy turmixgépben aprítsa fel a csirkemelleket. Egy nagy tálban keverje össze a darált csirkét, a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezánt, az olívaolajat, a petrezselymet és a hagymát. Adja hozzá a sót és a borsot és gyúrjon 3-4 cm-es golyókat.
Lépés 2 /6
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 200°C-on 10 percre. Tegyen 20 húsgolyót az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 200°C-on 12 percre. Tegyen 12 húsgolyót a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 3 /6
Nyomja meg a SZINKRON gombot. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 4 /6
A sütési idő felénél rázza meg a kosarakat.
Lépés 5 /6
Ellenőrizze, hogy a húsgolyók jól átsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 6 /6
A fasírtokat bazsalikomos paradicsomszósszal tálalja.