Csirkés, paradicsomos bruschetta
- Teljes idő 16 perc
- 15 perc
Előkészítés - 1 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 szel. Nagy szelet kovászos kenyér, pirítva
2 db Fokhagyma, hámozva
150 g Hagyma, hámozva, vékonyra szeletelve
500 g Ökörszív paradicsom
400 g Csirkehús csont nélkül, vékony csíkokban
0.6 kan. Szárított oregánó
50 g Magozott fekete olívabogyó, aprítva
50 g Napon szárított paradicsom, durvára vágva
50 g Parmezánforgács
Kristálysó, frissen őrölt bors
50 ml Víz
Előkészítés
Lépés 1 /9
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /9
Hámozza meg és szeletelje vékonyra a hagymát.
Lépés 3 /9
Vágja vékony csíkokra a csirkehúst.
Lépés 4 /9
Dörzsölje be fokhagymával a kenyérszeleteket.
Lépés 5 /9
Tegyen pár szárított paradicsomot az edénybe.
Lépés 6 /9
Pirítsa meg a csirkecsíkok egyik oldalát. Adja hozzá a hagymát, paradicsomot és a szárított paradicsomot.
Lépés 7 /9
Sózza, borsozza. Adja hozzá az oregánót, olívát és 50 ml vizet.
Lépés 8 /9
Főzési idő: 1 perc
Lépés 9 /9
Hagyja kihűlni. Kenje meg a pirítósokat a keverékkel, reszeljen rá parmezánt.