Citromos-ricottás sajttorta
- Teljes idő 1 óra 12 perc
- 20 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 12 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
375 g Száraz ricotta
3 Tojás(ok)
150 g Cukor
30 g Kukoricaliszt
2 Mosott citrom (leve és egy kis héja)
110 g Kekszmorzsa
50 g Olvasztott vaj a kekszmorzsához adva
40 g Fenyőmag, pirított, apróra vágott
1 Zselatinlap egy kis hideg vízben feloldva
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /6
Tegye a kosárba a morzsát, a vajat, citromhéjat és a fenyőmagot. Keverje össze a cukrot, a kukoricalisztet, a tojást és a ricottát. Öntse rá a tésztára.
Lépés 3 /6
Melegítse fel a citromlevet. Adja hozzá a zselatint. Tegye egy pohárba és hagyja szobahőmérsékleten.
Lépés 4 /6
Öntsön 2 dl vizet az edénybe. Helyezze bele a kosarat, majd a sütőpapírral lefedjükl.
Lépés 5 /6
Főzés kuktában:
Lépés 6 /6
Hagyja lehűlni. Öntse rá a citromlevet. Hagyja egy éjszakán át lehűlni, mielőtt kivenné a formából.