Chermoula bárányszelet
- Teljes idő 21 perc
- 15 perc
Előkészítés - 6 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
8 személy
30 g Petrezselyem
30 g Koriander
2 szegf. Fokhagyma
1 kan. Kömény
1 kan. Paprika
1 kan. Chilipehely
1 Citromlé
20 cl Olívaolaj
Só, bors
8 Bárányszeletek
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /6
Mossa meg a petrezselymet és a koriandert, majd szárítsa meg és vágja nagyon apróra. Zúzza össze a fokhagymát.
Lépés 2 /6
Tegye a petrezselymet, a koriandert és a fokhagymát egy tálba. Keverje össze, miközben a fűszereket a lehető legnagyobb mértékben összezúzza. Használhat mozsarat és mozsártörőt is. Adja hozzá a köményt, a paprikát, a chilipelyhet, a sót és a borsot, mielőtt jól összekeveri. Öntse bele a citromlevet és az olívaolajat. Keverje össze és tegye félre.
Lépés 3 /6
Sütés előtt 30 perccel vegye ki a bárányszeleteket a hűtőből.
Lépés 4 /6
Közvetlenül a sütés előtt még egyszer utoljára keverje össze a pácot, és tegye bele ázni a szeletek közepét.
Lépés 5 /6
Tegye őket az Easy Fry sütőbe, és állítsa be a Grill programot 6 percre. A bárányszelet belsejének rózsaszínűnek kell maradnia. Kicsit tovább is sütheti őket, ha jól átsütve szereti.
Lépés 6 /6
Tálalja friss salátával és párolt zöldségekkel. Tálalja a maradék chermoula pácot egy kis tálban.