Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Caponata

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 2 óra 1 perc
  • Előkészítés
    25 perc
  • Főzés
    36 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

4 személy

  • 1.5 Padlizsán (750 g)

  • 1.5 kan. Finom só

  • 4 kan. Olívaolaj

  • 1.5 kocka Kockára vágott hagyma (250 g)

  • 2 szegf. Fokhagyma, apróra vágva

  • 1.5 szál /sz. Kockára vágott zellerszár (130 g)

  • 0.75 kan. Finomszemcsés kristálycukor

  • 1.5 kan. Vörösborecet

  • 0.75 kan. Paradicsompüré

  • 6 Hámozott és kimagozott paradicsom (500 g)

  • 100 g Kimagozott zöld olívabogyó, félbevágva

  • 15 g Kapribogyó

  • 15 g Mazsola

  • 65 g Pirított fenyőmag

  • 2 kan. Bazsalikom, apróra vágva

  • Bors

Tartozékok

  • Sütőlemez
    Sütőlemez
  • Sütőlemez XL
    Sütőlemez XL

Előkészítés

Lépés 1 /6

A padlizsánokat vágja 1 cm-es kockákra, és szórja meg sóval. Keverje össze, és hagyja egy szűrőben 1 órán át lecsepegni. Öblítse le hideg vízzel, és szárítsa meg papírtörlővel.

  • 1.5 Padlizsán (750 g)

Lépés 2 /6

Indítás előtt helyezze be a sütő tartozékokat az OptiGrillbe. Zárja be a grillt, és kapcsolja be. Automatikusan kiválasztásra kerül a kézi program. Az M gombbal válassza ki a Piros színbeállítást, majd nyomja meg az OK gombot. Előmelegítés után adja hozzá az olajat, a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat. Keverje át, és süsse lefedve 8 percig.

  • 4kan. Olívaolaj
  • 1.5kocka Kockára vágott hagyma (250 g)
  • 2szegf. Fokhagyma, apróra vágva
  • 1.5szál /sz. Kockára vágott zellerszár (130 g)

Lépés 3 /6

Adja hozzá a padlizsánt, keverje meg, és további 8 percig süsse fedő alatt.

  • 1.5 Padlizsán (750 g)
  • 0.75kan. Finomszemcsés kristálycukor

Lépés 4 /6

Közben egy kis tálban keverje össze a cukrot az ecettel és a paradicsompürével. Öntse ezt a keveréket a padlizsánra, majd adja hozzá a frissen felkockázott paradicsomot. Keverje meg, és fedje le 20 percre, hogy az összes hozzávaló megpárolódjon.

  • 1.5 Padlizsán (750 g)
  • 0.75kan. Finomszemcsés kristálycukor
  • 1.5kan. Vörösborecet
  • 0.75kan. Paradicsompüré
  • 6 Hámozott és kimagozott paradicsom (500 g)

Lépés 5 /6

Ha megfőtt, adja hozzá az olajbogyót, a kapribogyót, a mazsolát, a fenyőmagot és a bazsalikomot. Sózza, borsozza és ízesítse ízlése szerint.

  • 100g Kimagozott zöld olívabogyó, félbevágva
  • 15g Kapribogyó
  • 15g Mazsola
  • 65g Pirított fenyőmag
  • 2kan. Bazsalikom, apróra vágva
  • Bors

Lépés 6 /6

Azonnal tálalja, jó étvágyat!