Bundáskenyér rudak
- Teljes idő 18 perc
- 10 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
300 g enyhén száraz gesztenyés kenyér
20 cl Tej vagy mandulatej
50 g Cukor
8 g Vaníliás cukor (1 tasak) vagy 1 evőkanál vaníliakivonat
2 Tojás
100 g Mogyorópor
25 g Vaj
Méz
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /8
A kenyeret vágja kb. 1,5 cm vastag szeletekre, a kenyér héját távolítsa el, majd a szeleteket vágja kb. 1,5 cm-es rudakra.
Lépés 2 /8
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben vagy egy mikrohullámú sütőben.
Lépés 3 /8
Készítsen elő egy tál mogyoróport. Készítsen elő egy tál tejet. Egy harmadik tálban verje fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral (vagy vaníliakivonattal).
Lépés 4 /8
Mártson néhány kenyérrudat a tejbe. Áztassa a kenyeret 30 másodpercig.
Lépés 5 /8
Mártsa a rudakat a cukorral felvert tojásba, majd a mogyoróporba, hogy teljesen bevonja őket. Tegye őket az Easy Fry készülékbe a standard tányérral, és ismételje ezt újabb rudakkal, amíg el nem fogynak.
Lépés 6 /8
Kenje meg a rudakat egy kevés olvasztott vajjal.
Lépés 7 /8
Állítsa be a NUGGETS programot 180 °C-ra 8 percre.
Lépés 8 /8
Tálalja forrón, folyékony mézzel.