Brazil Empadinhas
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 30 percElőkészítés 
- 50 percFőzés 
- 0 percHűtés 
Összetevők
6 személy
- 2 db Omlós tészta 
- 300 g Csirkemell 
- 1 l Víz 
- 1 kocka Csirkealaplé kocka 
- 2 cl Növényi olaj 
- 2 szegf. Apróra vágott fokhagyma 
- 1 Apróra vágott hagyma 
- 3 kan. Apróra vágott petrezselyem 
- 1 kan. Paradicsompüré 
- 1 kan. Liszt 
- 50 g Kenhető sajt 
- 1 Zöld vagy fekete olívabogyó 
- 1 Tojássárgája 
- 1 kan. Tej 
Előkészítés
Lépés 1 /6
Tegye a csirkét, a vizet és a húsleveskockát egy lábasba. Forralja fel, és főzze kis lángon 15 percig. A csirkét csepegtesse le, és hagyja kihűlni. Tegyen félre 12 cl alaplevet a recept további részéhez.
Lépés 2 /6
Villával morzsolja össze a csirkét. Öntsön olajat egy serpenyőbe, majd süsse 2 percig, alacsony lángon a fokhagymát és a hagymát, fakanállal kevergetve. Szórja bele a csirkét, a petrezselymet, a paradicsomot és a lisztet. Főzze 2 percig, folyamatosan kevergetve. Adja hozzá a hús alaplét, és főzze további 1 percig. Vegye ki egy tepsibe, és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni.
Lépés 3 /6
Keverje össze a csirkét és a sajtot egy tálban. Egy kevés lisztből sodorjon leveles tésztát, és vágjon ki elég nagy korongokat ahhoz, hogy befedje a kiválasztott egyedi formákat. Hagyja a tésztát a széleken túlnyúlni. Töltse meg a formákat háromnegyedig a keverékkel, majd vágjon egy másik kisebb korongot, fedje le, és a széleket összecsípve zárja le.
Lépés 4 /6
Keverje össze a tojássárgáját és a tejet egy kis tálban, és kenje meg vele a mini piték tetejét.
Lépés 5 /6
Tegye a gombócokkal teli tálcát a lappal felszerelt sütőbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 6 /6
Borítsa ki a pitét egy rácsra, és tálalás előtt hagyja kihűlni.

