Besamel mártásos karfiol
- Teljes idő 29 perc
- 20 perc
Előkészítés - 9 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
1 kg Karfiolfejek
6 Tojás
75 g Liszt
75 g Vaj
100 cl Tej
Szerecsendió
Só
Reszelt sajt
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
Mossa meg, majd vágja félbe a karfiolokat.
Lépés 3 /7
Tegye a vajat a főzőedénybe.
Lépés 4 /7
Olvassza fel a vajat. Adja hozzá a lisztet, és keverje össze. Adja hozzá a hideg tejet, és keverje addig, amíg besűrűsödik. Fűszerezze.
Lépés 5 /7
Vegye ki a mártást a főzőedényből. Öntsön 200 ml vizet a főzőedénybe, majd helyezze a karfiolt a gőzkosárba. Sózza meg. Tegye a tojásokat a karfiol felek tetejére.
Lépés 6 /7
Nyomás alatti főzés.
Lépés 7 /7
Rendezze egy tálba a karfiol feleket, a héjas tojásokat, a besamel mártást, valamint a sajtot. Grillezze meg, majd tálalja.