Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Berlini fánk

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 3 óra 10 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    2 óra 40 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

8 személy

  • 300 g Sütemény liszt

  • 1 Szárított sütőipari élesztő (4,6 g)

  • 20 g Finomszemcsés kristálycukor

  • 13 cl Tej

  • 4 Tojássárgája

  • 5 g Só (1 teáskanál)

  • 40 g Megpuhult vaj

  • 20 g Növényi olaj

  • 50 g Finomszemcsés kristálycukor

  • Porcukor

Tartozékok

  • Szokásos rács
    Szokásos rács

Előkészítés

Lépés 1 /5

A tejet melegítse mikrohullámú sütőben 38 °C és 40 °C közötti hőmérsékletre. Vigyázzon, hogy a tej ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt, és így az nem fog felfutni. Tegye az élesztőt egy kis tálba langyos tejjel, hogy újra hidratálódjon. Keverjük össze habverővel. Hagyjuk 3 percig pihenni. Az élesztőnek fel kell oldódnia.

  • 1 Szárított sütőipari élesztő (4,6 g)
  • 13cl Tej

Lépés 2 /5

Tegye a lisztet, a tej/cukor/élesztő keveréket és a tojássárgáját a dagasztóhoroggal felszerelt keverőgép táljába. Dagassza alacsony fordulatszámon 5 percig. Adja hozzá a sót, és gyúrja 1 percig, majd adja hozzá a vajat, és gyúrja további 6 percig. A tészta kissé tapadjon a tál oldalához. Tegye a tésztát egy nagy, lisztezett tálba, takarja le egy tiszta konyharuhával, és hagyja szobahőmérsékleten pihenni 1 óra 30 percig.

  • 300g Sütemény liszt
  • 1 Szárított sütőipari élesztő (4,6 g)
  • 20g Finomszemcsés kristálycukor
  • 13cl Tej
  • 4 Tojássárgája
  • 5g Só (1 teáskanál)
  • 40g Megpuhult vaj

Lépés 3 /5

Tegyük a tésztát egy lisztezett munkafelületre. Osszuk körülbelül 60 g-os golyókra. Nyújtsuk ki őket a tenyerünkkel. A 2 végét hajtsuk középre, és tenyérrel tekerjük fel, majd lapítsuk le. Fokozatosan tegyük őket egy lisztezett tányérra. Enyhén megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk, és 1 órán át pihentetjük. A fánkok térfogatának meg kell duplázódnia.

Lépés 4 /5

Óvatosan tegye a fánkok felét egy Easy Fry normál sütőlapra. Kenje meg a fánkokat olajjal, és szórja meg porcukorral. Válassza ki a DESSZERT programot, és állítsa 160 °C-ra 10 percre. Közben figyelje, hogy a fánkok aranybarnára sültek-e.

  • 20g Növényi olaj
  • 50g Finomszemcsés kristálycukor
  • Szokásos rács

Lépés 5 /5

Hagyja kihűlni egy rácson, majd töltse meg a fánkokat lekvárral vagy csokoládéval. Szórja meg porcukorral.

  • Porcukor