Barackos-mandulás clafoutis
- Teljes idő 18 perc
- 10 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (7)
Összetevők
4 személy
4 Barack
2 Tojás
120 ml Tej
50 g Cukor
80 g Darált mandula
2 kan. Keserűmandula-kivonat (opcionális)
Porcukor
Pirított mandula
560 mg Ramekin
1 Kör alakú sütőpapír
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /5
Keverje össze a tojásokat, a tejet, a cukrot, a mandulát és a mandulakivonatot. Ossza szét a ramekin sütőformában.
Lépés 3 /5
Adja hozzá a gyümölcsöt. Fedje le folpackkal. Tegye a sütőpapírral kibélelt edénybe. Öntsön 2 dl vizet az edény aljába.
Lépés 4 /5
Nagynyomású főzés.
Lépés 5 /5
Hagyja kihűlni. Cukormázzal és szeletelt mandulával tálalja.