Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Baklava sajttorta

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 30 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    1 óra
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

8 személy

  • 6 levél Filo tésztalapok

  • 80 g Olvasztott vaj

  • 150 g Sótlan pörkölt pisztácia

  • 20 g finomszemcséjű porcukor

  • 3 Tojás

  • 110 g Fehér cukor

  • 30 g Kukoricakeményítő

  • 7.5 cl Folyékony tejszín (30% zsír)

  • 450 g Lágy sajt

  • 12 cl Víz

  • 50 g Porcukor

  • 50 g Folyékony méz

  • 100 g Durvára vágott pisztácia

Tartozékok

  • Szokásos rács
    Szokásos rács

Előkészítés

Lépés 1 /8

Készítse el a sajttorta alapját. Vajazzon ki egy 18 cm-es tortaformát. A filo tésztalapokat párban ragassza egymáshoz, és ecsettel kenje meg őket olvasztott vajjal. Tegye őket a formába, egymás után ahogyan megy. Távolítsa el a felesleges tésztát a forma körüli részből, és a pazarlás elkerülése érdekében tegye vissza a formába, és használja fel az összeset.

  • 6levél Filo tésztalapok
  • 80g Olvasztott vaj

Lépés 2 /8

Aprítsa fel a pisztáciát aprítógépben. Adja hozzá a maradék olvasztott vajat és a porcukrot, majd ismét gyorsan keverje össze, hogy minden elkeveredjen.

  • 150g Sótlan pörkölt pisztácia
  • 20g finomszemcséjű porcukor

Lépés 3 /8

Öntse a keveréket a formába a filo tésztalapra. Egyenletesen oszlassa el, és egy kanállal óvatosan pakolja össze.

Lépés 4 /8

Készítse elő a sajttorta készítőt. Tegye a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a tejszínt és a lágysajtot egy edénybe, és elektromos habverővel verje fel. Amikor a keverék habos, öntse a formába.

  • 3 Tojás
  • 110g Fehér cukor
  • 30g Kukoricakeményítő
  • 7.5cl Folyékony tejszín (30% zsír)
  • 450g Lágy sajt

Lépés 5 /8

Tegye a baklava sajttortát tartalmazó formát a tányérral ellátott készülékbe. Indítsa el a főzési folyamatot.

  • Szokásos rács

Lépés 6 /8

Közben készítse el a szirupot. Öntse a vizet, a cukrot és a mézet egy lábasba, közepes lángon. Keverje össze egy spatulával, és hagyja a szirupot kb. 10 percig sűrűsödni.

  • 12cl Víz
  • 50g Porcukor
  • 50g Folyékony méz

Lépés 7 /8

Öntse a szirupot a tortára, és szórja meg a tetejét az apróra vágott pisztáciával. Ha ropogósabb sajttortát szeretne, akkor vegye ki a tortaformából, és tegye vissza az Easy Fry sütőbe 5 percre a CAKE programra.

  • 100g Durvára vágott pisztácia

Lépés 8 /8

Tálalás előtt legalább 2 órára tegye a tortát a hűtőbe.