Baconbe tekert sült csirke fokhagymás-citromos brokkolival
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 kan. Olaj
1 kan. Fokhagymapor
0.5 citromhéj Citrom
Só, bors
400 g Brokkolirózsák
15 cl Víz
1 kan. Szárított kakukkfű
0.5 kan. Fűszerpaprika
1 kan. Fokhagymapor
4 filé Csirke (kb. 550 g)
16 szel. Nagyon vékonyra szelt füstölt bacon (kb. 225 g)
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Öntse az olajat egy tálba, adja hozzá a fokhagymaport, a citrom levét és héját. Ízesítse sóval és borssal. Adja hozzá a brokkolirózsákat és jól forgassa meg őket. Öntse az egészet a tepsibe, majd adjon hozzá vizet.
Lépés 2 /4
Keverjen össze kakukkfüvet, fűszerpaprikát, fokhagymaport, sót és borsot. Dörzsölje át a csirkefilét a fűszerkeverékkel. Helyezzen egymás mellé 4 szelet füstölt bacont a munkafelületen. Tegyen rá egy csirkefilét és csomagolja bele a baconbe. Ezt ismételje meg a többi csirkefilével is.
Lépés 3 /4
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Fedje le a brokkolit a fedővel. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a csirkefiléket a grill-lapra. Süsse 20 percig, közben gyakori időközönként fordítsa meg a csirkefiléket, hogy minden oldalon barnára süljenek, a brokkolit egyszer keverje meg.
Lépés 4 /4
Azonnal tálalja.