Baconös sajtburger
- Teljes idő 10 perc
- 10 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 db hamburgerhús marhából
4 szel. bacon
2 kan. francia mustár
2 kan. majonéz
4 szel. cheddar sajt
4 db hamburgerzsemle
feltét
Előkészítés
Lépés 1 /3
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Kézi üzemmódot vagy a Szalonna programot (modelltől függően), majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz felforrósodott, helyezze rá a bacont és csukja le a grillt. Nyomja meg az OK gombot a grillezés elindításához. Grillezze ízlése szerint: a „közepesen átsült” (narancssárga fokozat, 220°C) baconcsíkok enyhén puhák maradnak, a „ropogós” (piros fokozat, 250°C) baconcsíkok tökéletesen átsültek lesznek.
Lépés 2 /3
Alaposan törölje le a grill-lapokat konyhai papírtörlővel. Ezután válassza ki a Burger programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután a grill felforrósodott, helyezze rá a húspogácsákat és csukja le a fedőt. Süsse őket ízlés szerint: véresre, közepesen átsültre vagy jól átsültre.
Lépés 3 /3
Tegyen egy-egy szelet sajtot a még forró húspogácsákra. Keverje össze a mustárt és a majonézt, kenje meg vele a hamburgerzsemléket, adjon hozzá ízlés szerint feltéteket (hagymakarikát, salátalevelet, paradicsomot, csemegeuborkát stb.), majd a tetejére helyezzen egy húspogácsát. Ezután jöhetnek a grillezett baconcsíkok, végül pedig a záró hamburgerzsemlefél. Azonnal tálalja.