Bárányköftés kebab
- Teljes idő 20 perc
- 0 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
550 g sovány darált bárányhús
1 csokor koriander (aprított)
40 g fehér zsemlemorzsa (száraz kenyérből)
2 szegf. fokhagyma
2 db friss vöröshagymák
2 kan. őrölt kömény
1 kan. őrölt fűszerpaprika
6 db piták
200 g előkészített tzatziki
Előkészítés
Lépés 1 /8
Pucolja meg a fokhagymagerezdeket, keverje őket össze az újhagymával, a korianderrel, a zsemlemorzsával, a köménnyel, a fűszerpaprikával, a sóval és a borssal.
Lépés 2 /8
Adja hozzá a darált bárányhúst és alaposan keverje össze, amíg a keverék egyenletes nem lesz.
Lépés 3 /8
A húst ossza 6 egyenlő mennyiségű részre, és megnedvesített kézzel gyúrjon belőlük 6 hosszúkás kolbászt a kebabnyársak köré.
Lépés 4 /8
Tegye be őket a hűtőbe.
Lépés 5 /8
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Sertéshús programot, majd nyomja meg az OK gombot.
Lépés 6 /8
Miután az eszköz előmelegedett, tegye a kebabokat a grillre és csukja le a fedőt.
Lépés 7 /8
A képernyőn megjelenő utasítások szerint járjon el, amíg a hús jól át nem sül.
Lépés 8 /8
A kebabokat tálalja tzatzikivel és pitával.