Arancini
- Teljes idő 3 óra 35 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 2 óra 45 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
1 kan. Olívaolaj
1 Aprított vöröshagyma
200 g Rizottó rizs
100 cl Zöldségleves alaplé
230 g Reszelt parmezán
190 g Zsemlemorzsa
2 Felvert tojás
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /4
Melegítsen fel olívaolajat egy nagy lábasban közepes lángon. Amikor felforrósodott, adja hozzá a hagymát, és főzze puhára. Adja hozzá a rizst, és kevergetve főzze 1 percig. Adjon hozzá 500 ml húslevest, és hagyja, hogy a rizs felszívja, miközben tovább kevergeti. Ha már nincs több lé a lábasban, adja hozzá a maradék levet, és ismételje meg az eljárást. Ha a rizs az összes levet felszívta, megfőtt. Adja hozzá a parmezánt, és keverje össze.
Lépés 2 /4
Hagyja a rizottót szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.
Lépés 3 /4
Vegyen elő két tálat. Az első tálba tegye a zsemlemorzsát, a másodikba pedig a villával felvert tojást. Tegyen sütőpapírt egy tepsire. Amikor a rizottó kihűlt, formázzon belőle körülbelül 3 cm-es golyókat. Mártsa őket a tojásba, majd a zsemlemorzsába, ügyeljen arra, hogy teljesen bepanírozza őket. Rakja őket sorra a tálcára. Amikor az összes rizsgolyó elkészült, tegye őket 45 percre a hűtőszekrénybe.
Lépés 4 /4
Helyezze a grilltálcát a készülékbe. Állítsa be a GRILL programot 15 percre. A program végén helyezze az arancinigolyókat a sütőtálba, és állítsa az AIR FRY programot 200 °C-ra 10 percre. 6 perc sütés után fordítsa meg őket.