A tökéletes tojás és lencsesaláta
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
300 g Főtt zöld lencse
1 kan. Mustár
2 kan. Sherry ecet
0.5 Finomra vágott medvehagyma
4 kan. Olívaolaj
2 kan. Dióolaj
2 kan. Apróra vágott metélőhagyma
Só, bors
4 Extra friss tojás szobahőmérsékleten
Tartozékok
Gőz kosár
Előkészítés
Lépés 1 /6
Öntsön 4 liter vizet a tálba. Tegye a gőzkosarat az edénybe.
Lépés 2 /6
Főzze elmerített vákuumban.
Lépés 3 /6
Vegye ki a kosarat. Tegye a lencsesalátát tálakba. Óvatosan törjön egy tojást a saláta tetejére.
Lépés 4 /6
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 5 /6
Egy tálban keverje össze az összes hozzávalót, a tojások kivételével, és tegye a keveréket a hűtőbe.
Lépés 6 /6
Tegye a tojásokat a gőzkosárba.