Áfonyás morzsasüti
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A gyümölcshöz:
450 g Áfonya
90 g Almakompót
2 kan. Finomszemcsés kristálycukor
2 kan. Vaníliakivonat
1 kan. Citromhéjreszelék
A morzsához:
100 g Liszt
20 g Zabpehely
100 g Finomszemcsés kristálycukor
100 g Puha vaj
Előkészítés
Lépés 1 /4
Mossa meg az áfonyát és tegye egy, a kosár méretével megegyező méretű sütőedénybe.
Lépés 2 /4
Egy kis tálban keverje össze az almaszószt a citromhéjreszelékkel, a cukorral és a vaníliakivonattal. Öntse rá az áfonyára. Egy másik tálban keverjen össze lisztet, zabot és cukrot. Adjon hozzá vajat, és keverje addig, amíg morzsás nem lesz az állaga. Szórja rá az áfonyára és a kompótra.
Lépés 3 /4
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 180°C-on 15 percre. Tegye a morzsasütit az 1-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 4 /4
Tálalja a morzsasütit egy gombóc vaníliafagylalttal vagy vaníliás tejszínhabbal.