Sűrű gombakrémleves

Sűrű gombakrémleves

Leves

  • 6

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 500 g előkészített és vékonyra felszeletelt fehér csiperke (fagyasztott gombát is használhat)
  • 20 g vaj
  • 80 g kukoricaliszt 200 ml vízzel elkeverve
  • 50 ml alacsony zsírtartalmú tejszín
  • Só és bors
  • 700 ml forrásban levő víz
  • 1 csirkeleveskocka
  • 25 ml magas zsírtartalmú tejszín

Elõkészítés

Rakja a tálba a gombát és a vajat, és rakja rá a fedelet.

Rakja mikrohullámú sütőbe 6 percre 750 W-os fokozatra.

Rakja a helyére a kést, és turmixolja 30 másodpercig maximális sebességen.

Adja hozzá a kukoricalisztes keveréket, a tejszínt, a csirkeleveskockát és a forrásban levő vizet. Sózza és borsozza.

Turmixolja 10 másodpercig maximális sebességen és teljesítménnyel. Vegye ki a kést.

Rakja rá a fedőt, és főzze 7 percig a mikrohullámú sütőben.

A simább textúra érdekében turmixolja még 15 másodpercig.

A magas zsírtartalmú tejszínnel tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek