Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Hámozza meg az almákat, távolítsa el a magházat, és vágja fel őket vékony szeletekre. Forgassa össze az almát a cukorral, a fahéjjal és 1/4 teáskanál sóval.
Kanalazza a keveréket a TEFAL serpenyőbe. Olvassza meg a vajat egy kis TEFAL szószos fazékban kis hő felett.
Vegye le a tűzhelyről és keverje bele a melaszt és a vizet. Öntse az így elkészített mártást az almás keverékre.
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Keverje össze a lisztet, a sütőport és 3/4 teáskanál sót egy közepes tálban. Keverje bele a margarint, amíg durva morzsalékos tésztát nem kap.
Gyúrja bele a tejet, amíg fel nem veszi az összes száraz lisztet. Rakjon rá 8–9 púpozott evőkanállal az almás keverékből.
Süsse 35–40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna, az alma pedig puha nem lesz.
A tálalásnál törje fel a tésztakérget, és kanalazza ki az almás keveréket.