KattintsonazIngenioélményfelfedezéséhez
Egyszerű. Sokoldalú. Zseniális.
Az Ingenio levehető nyele valódi forradalmi találmány a konyhában! Fedezze fel az összes okot, amért imádni fogja az Ingeniót!
Az Ingenio forradalmasítja főzési szokásait, mert egyetlen edényt használhat a tűzhelyen, a sütőben, a terített asztalon, majd a hűtőben is”. A főzés még sosem volt ilyen egyszerű!
1. lépés
Készítse el a csirkecombokat a fűszeres páchoz szükséges valamennyi hozzávalóval a serpenyőben, helyezze rá a hermetikusan záródó fedőt, és rakja pár órára a hűtőbe.
2. lépés
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Pucolja meg és vágja fel a paprikát. Tegye a serpenyőbe. A nyél segítségével helyezze a serpenyőt a sütőbe. Süsse az egészet 30 percig.
3. lépés
Melegítse fel az olajat és a vajat a wokban. Pirítsa meg a hagymát üvegesre. Adja hozzá a rizst és keverje lassan (amíg enyhén átlátszóvá válik). Adja hozzá a folyadékot (600cl vizet vagy csirkehúsleves levét), forralja fel (lefedés nélkül), majd hagyja főni lassú tűzön 20-25 percet.
4. lépés
Amikor a rizs már kész, nézze meg, hogy elkészült-e a pácolt csirke, majd tálalja azt rizzsel és bazsalikomlevéllel.
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
2. lépés
Pucolja meg és törje össze a burgonyát, tegye egy lábasba, és töltsön hozzá vizet, hogy az lefedje a burgonyát. Kapcsolja be a tűzhelyet, és fedje le a lábast az Ingenio üvegfedővel. Süsse meg a hagymát, a sárgarépát és a zellert a serpenyőben. Vigyázzon, nehogy túlsüsse őket. Adja hozzá a darált marhahúst, fűszerezze sóval és borssal.
3. lépés
Pirítsa meg alaposan, majd adja hozzá a paradicsompürét és az összetört fokhagymát. Pirítsa még két-három percig. Adja hozzá a húslevest, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd főzze alacsony hőmérsékleten 25-30 percet.
4. lépés
Tegye a vajat, a tejet és a szerecsendiót egy lábasba. Amikor a hús már megfőtt, oszlassa el a keveréket a húson, adjon hozzá vajat.
5. lépés
A levehető nyél segítségével helyezze a serpenyőt a sütőbe. Süsse 15 percet 180°C-on.
6. lépés
A nyél segítségével vegye ki a serpenyőt a sütőből, és tálalja azonnal.
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
2. lépés
Főzze meg a burgonyát a lábasban sós vízben, majd helyezzen Ingenio üvegfedőt az edényre. A serpenyőben melegítse fel az olajat és a vajat, majd adja hozzá a marhahúst és a mogyoróhagymát. Süsse meg a húst mindkét oldalán (kb. 5 percig egy-egy oldalon). A burgonya leszűréséhez használja a szűrős fedőt. Tegye a burgonyát a serpenyőbe a hús mellé.
3. lépés
A levehető nyél segítségével helyezze a serpenyőt a sütőbe. Süsse a húst és a burgonyát a 180°C-os sütőben kb. 15 percen keresztül.
4. lépés
A 16 cm-es lábasban sűrítse össze az ecetet, a tárkonyt és az őrölt borsot nagyjából a 3/4-ére (kevesebb mint egy perc alatt). Vegye le a hőfokot, adja hozzá a tojássárgáját, és keverje össze habverővel. Amikor az öntet már sűrű habos, adja hozzá a vajat fokozatosan.
5. lépés
A levehető nyél segítségével vegye ki a marhahúst és a burgonyát a sütőből.
6. lépés
Szeletelje fel a marhát, keverje el a burgonyát a szafttal. Tálalja a béarni mártással.
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 220°C-ra. Készítse el a sütemény tésztáját a még finomabb végeredmény érdekében.
2. lépés
A karamellhez: tegye a vizet és a cukrot egy nagy, tapadásmentes Ingenio serpenyőbe. Forralja addig, míg aranybarna nem lesz. Ne égesse meg, mert úgy keserű lesz – ez nagyon fontos!
3. lépés
Amikor a karamell már kész, vegye le a serpenyőt a tűzhelyről, és adja hozzá a vajat. Pucolja meg, magozza ki és negyedelje fel az almákat, majd helyezze el a serpenyőben rozetta formában. A gerezdek közti rések kitöltéséhez használjon felezett negyedeket második rétegként. A megmaradó 25 g vajat tegye az almákra.
4. lépés
Vegye ki az omlós vajastésztát a hűtőből, nyújtsa kerek formára, ami kicsivel nagyobb, mint a serpenyő. Fedje le az almákat a tésztával.
5. lépés
Dugja be a tészta széleit az almák és a serpenyő széle közé, majd szórja meg 20 g porcukorral. A levehető nyél segítségével tegye a tortát a sütőbe. Süsse 220°C-os sütőben kb. 40 percen keresztül.
6. lépés
A torta akkor lesz kész, ha a karamell megemeli az oldalakat, és a tészta átsült. Ha kész, a levehető nyél segítségével vegye ki a tortát a sütőből. Szintén a nyél segítségével rázogassa meg a serpenyőt, hogy a tészta elváljon az edény falától. Hagyja kihűlni kb. 15 percig. Helyezzen egy tálat az almatortára, és kopogtassa meg, hogy egy kis lé kifolyjon. Ezt tegye félre a lábasban. A levehető nyél segítségével fordítsa rá a tortát a tányérra.
Keresse meg Tefal terméke használati utasítását
Kapjon választ a kérdéseire
Tanácsadóink rendelkezésére állnak