Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Reszelje le finomra a lime héját. Facsarja ki a lime levét, és rakja félre. Egy tálban keverjen masszává fél teáskanál lime-héjat, a fokhagymát, az olívaolajat, a köményt, az őrölt koriandert és egy kis borsot. Bőrözze le a tonhalszeleteket.
Mossa meg őket, majd itassa le az összes vizet konyhai papírtörlővel. Vonja be vékonyan a masszával a tonhalszeletek mindkét felét.
Rakja fel a tűzhelyre a Tefal öntöttvas edényt, és várja meg, amíg megváltozik a hőérzékelő pont színe. Rakja serpenyőbe a tonhalszeleteket, és nyomja le őket egy halsütő spatulával, hogy a kész hal felszíne csíkos legyen.
Süsse 5 percig: ha szükséges, mérsékelje a hőt. Fordítsa meg a szeleteket, és süsse tovább 5 percig, amíg a hal teljesen átsül. Itassa le a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel.
Azonnal, előmelegített tányéron tálalja. Locsolja meg lime-lével és szórja meg felaprított korianderrel. Díszítésnek adjon hozzá lime-cikkelyeket.