Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Rakja nagy, nehéz fazékba a csirkét, és adja hozzá a tamarinduszt, a gyömbért, a felaprított csilipaprikát, a hagymát, a citronellát és a fokhagymát.
Aprítsa fel a korianderszárakat és dobja őket a fazékba. A leveleket tegye félre.
Töltse meg teljesen vízzel a fazekat, a csirkét pedig nyomja le a nehéz fedővel vagy egy olyan kisebb serpenyővel, amelyik beleillik a fazékba. Forralja fel és főzze lassan 1–1,5 órán át. Miután megfőtt a csirke, vegye ki, és villával fejtse le a húst a csontokról.
Zúzza össze a mártást, és adja hozzá a kókusztejet és egy löttyintés halszószt.
Rakja tálba a rizstésztát, öntsön rá forrásban levő vizet, és hagyja állni 3 percig.
Keverje össze a korianderleveleket a finomra felszeletelt csilipaprikával.
Öntse le a vizet a tésztáról, rakjon egy adagot mindegyik tálaló tál aljára, és ízesítse szójaszósszal. Halmozza rá a csirkehúst, és öntse rá a leszűrt mártást. A tetejét szórja meg a csilipaprika és a koriander keverékével, és locsolja meg olívaolajjal.