Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Ehhez a recepthez igazi baconre van szükség, de csak nagyon kevés zsírra.
Süsse meg a bacont közepes-nagy hő felett sauté serpenyőben, amíg ropogós nem lesz. Rendszeresen öntse le alóla a zsírt. A zsírból rakjon félre 2 evőkanálnyit.
A sült bacont itassa le szárazra papírtörlővel, és távolítsa el kézzel az összes zsírt. Törje össze vagy vágja fel 2,5 cm-es darabokra a zsírmentesre kisütött ropogós bacont (ha a bacon már meg volt sütve, vágja le a látható zsíros részeket).
Keverje össze alaposan az ecetet, az olajat, a cukrot, a mustárt és az eltett 2 teáskanál baconzsírt egy kisebb tálban.
Rakja salátástálba a spenótot, adja hozzá a bacont és a hagymaszeleteket, öntse rá a dresszinget, és forgassa össze. Ízlés szerint sózza és borsozza. Díszítse olívabogyóval.
Változatosságként hozzáadhat 200 ml lecsepegtetett konzervmandarint, 1/2 csésze morzsolt fetasajtot, egy marék napraforgómagot, szétforgácsolt keménytojást vagy krutont.