Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Szitálja egy nagy tálba a lisztet és a sót. Keverje bele a rizst és a finom kristálycukrot. Készítsen mélyedést a közepére, üsse bele a tojás, és öntse bele a tej felét. Dolgozza el sima, csomómentes tésztává.
Keverje bele a tej maradékát, amíg viszonylag sűrű tésztát nem kap.
Szükség esetén adjon hozzá még több tejet.
Forrósítson fel kevés olajat egy Tefal tapadásmentes serpenyőben. Adagolja a tésztát a serpenyőbe úgy, hogy evőkanálnyi adagokat csorgat bele egymástól kb. 5 centire. Amikor buborékok jelennek meg a tetején és a palacsinta kezd összeállni, fordítsa meg őket, és a másik felüket is süsse aranybarnára.
Az összes palacsintatésztát süsse ki a fenti módon. Melegen és hidegen is tálalhatja, vajjal és lekvárral megkenve. A leírt adag kb. 10–12 palacsintára elég.