Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Vágjon négy szép, 2 cm vastag szeletet a hízott libamájból. Borsozza, és finoman lisztezze be a szeletek mindkét oldalát. Rakja be a hűtőbe.
A fügéket vágja félbe. Vágja fel durvára a törökmogyorót, és pirítsa meg szárazon a serpenyőben, időnként megkeverve. Tegye félre.
Melegítsen olajat a serpenyőben. Süsse barnára a fügéket közepes hőmérsékleten úgy, hogy a vágott felülettel lefelé teszi őket a serpenyőbe. Adja hozzá a cukrot, a vajat és a törökmogyorót. Süsse a fügéket karamellizálódásig, és amíg bevonja őket a többi hozzávaló. Tartsa melegen a fügéket (például a sütőben). Tisztítsa meg gondosan a serpenyőt.
Hevítse közepes hőmérsékletre. Kezdje el sütni a hízott libamájszeleteket a serpenyőben. Süsse őket egy percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Fordítsa meg őket. Süsse őket még egy percig. Vegye ki őket nedvszívó papírra.
Ossza el a fügéket a tányérokon. Folytassa a tálalást a hízott libamáj szeletekkel (a kisült szaft ne kerüljön a tányérra). Sózza fleur de sel tengeri sóval.
Tálalja azonnal különlegesen jó minőségű kenyérrel vagy pirított brióssal.
Keresse meg Tefal terméke használati utasítását
Kapjon választ a kérdéseire
Tanácsadóink rendelkezésére állnak