Rizottó garnélarákkal

Rizottó garnélarákkal

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 200 g arborio vagy carnaroli rizs
  • 20 garnélarák (vagy királyrák)
  • 50 g parmezán
  • 100 g mascarpone (vagy natúr krémsajt)
  • 10 cl száraz fehérbor
  • 5 cl olívaolaj
  • 1 l zöldségalaplé
  • 75 g hagyma
  • Néhány korianderszál
  • Só és bors

Elõkészítés

A hagymát pucolja meg, és vágja fel finomra. Aprítson fel néhány korianderlevelet. Pucolja meg a garnélákat. A húsukat vágja három darabra (a díszítéshez hagyjon egyben 8 garnélát).

Melegítse fel az alaplevet egy fazékban. Forrósítson fel olajat a wokban, és süsse barnára a garnélarákokat (az egész garnélákat és a felvágott darabokat). Vegye ki őket.

Ezután rakja a wokba hagymát. Fonnyassza meg, de ne süsse túlságosan barnára. Adja hozzá a rizst. Alaposan keverje össze, és süsse addig, amíg a rizs áttetszővé nem válik.

Adja hozzá a fehérbort. Keverje bele a szaftot, és párolja el a folyadékot. Folyamatos kevergetés mellett kanalanként adja hozzá az alaplevet. Amikor a rizs elkészült, rakja bele a natúr krémsajtot, a koriandert és a darabokra vágott garnélát.

Keverje össze. A tetejére reszeljen parmezánt. Helyezze rá az egész garnélákat. Tálalás előtt fedje le és hagyja állni 3 percig.