Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Mossa meg az almát, és vágja ki a magházat. Karcoljon be egy kört az alma héjának a közepére, hogy az alma ne robbanjon szét. Keverje össze a cukrot, a szárított gyümölcsöt és a fahéjat. Bélelje ki a kosarat egy alufólia körrel.
Rakja az almákat a kosárba, és töltse meg őket a szárított gyümölcsökkel. Rakja a vizet és a citromlevet a kuktába, az edénytartóval együtt. Állítsa bele a kosarat.
Állítsa 1. szintre a nyomást. Zárja be a fedelet, és helyezze nyomás alá a kuktát. Párolja 7-8 percig. Vegye le a tűzhelyről. Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásválasztót, vagy rakja folyó hideg víz alá a kuktát.
Ha az alma lassabban párolódik meg, egyszerűen zárja vissza a fedőt, helyezze újra nyomás alá a kuktát, és párolja még 1–2 percig. Vegye ki az almákat, és dörzsölje be őket egy kis vajjal, hogy fényesek legyenek.