Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Hevítse fel az olívaolajat egy 20 cm-es Tefal szószos fazékban, és párolja puhára az apróra vágott fokhagymát és hagymát kb. 3 perc alatt. Adja hozzá a paradicsomot, az összetört szárított csilit és az oregánót.
Egy kanál hátuljával törje össze a paradicsomot. Rakja rá a fedőt, és időnként megkeverve párolja 20 percig, amíg a szószból kifő a víz nagy része és besűrűsödik. Közben forraljon fel sok sós vizet egy 20 cm-es Tefal tésztafőző fazékban. Főzze a tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig, vagy amíg al dente keménységű nem lesz, majd szűrje le.
Előre megmelegített tányérokon tálalja, a mártással meglocsolva. Szórja meg felaprított friss bazsalikommal és petrezselyemmel, illetve parmezán sajttal.