Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Vágja kb. 1 cm-es szeletekre a meghámozatlan padlizsánt. Sózza meg, majd hagyja állni letakarva 30 percig.
Közben készítse el a mártást. Párolja puhára a hagymát és a fokhagymát a forró olajban egy serpenyőben. Adja hozzá a többi hozzávalót is, és forralja fel. Párolja 10 percig.
Távolítsa el a babérlevelet. Ha szükséges, sűrítse be kukoricaliszttel.
Szitálja a tálba a lisztet és a sót. Adja hozzá a tojást, és fokozatosan keverje bele a tejet, amíg sima tésztát nem kap. Mossa meg a padlizsánszeleteket, és itassa le gondosan konyhai papírtörlővel.
Mártsa a tésztába a padlizsánt, és csepegtesse le a felesleget.
A kosarat engedje le a forró olajba, és a padlizsánt több adagban süsse meg 190 °C-on 3–4 perc alatt, vagy amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesz. A mártással tálalja.