Nem lehet abbahagyni poutine

Nem lehet abbahagyni poutine

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 875 g sütni való krumpli
  • 2 ActiFry-kanál növényi olaj, két részletben
  • Fél-fél teáskanál só és bors (kb.)
  • 1/2 ActiFry-kanál finomliszt
  • 375 ml marhaalaplé
  • Egy löttyintés Worcestershire szósz
  • Fél-fél teáskanál só és bors (kb.)
  • 250 ml kockákra vágott mozarella

Elõkészítés

Dörzsölje le alaposan a krumplikat, és vágja fel őket egyforma vastagságú szalmakrumplinak, a héjukat rajta hagyva. Az egyes szalmakrumplik 1 cm átmérőjűek legyenek. Mossa meg alaposan a krumplidarabokat, majd gondosan csepegtesse le őket. Itasson le róluk minden nedvességet konyharuhával.

Rakja a krumplit az ActiFry serpenyőjébe. Locsolja meg egyenletesen az olaj felével.

Süsse 40 percig, vagy amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek, és teljesen át nem sülnek.

Szórja rá a só és a bors felét (ízlés szerint).

Közben közepes hő felett melegítse meg a maradék olajat egy kis szószos fazékban.

Szórja bele a lisztet, és kevergesse, amíg enyhén meg nem barnul (kb. 1 perc).

Habverővel keverje bele az alaplevet és a Worcestershire szószt. Forralja fel. Süsse rendszeresen megkeverve 5 percig vagy amíg be nem sűrűsödik. Szórja rá a só és a bors maradékát (ízlés szerint).

A sült krumplit ossza el 4 tányéron. Mindegyik adagra tegyen ugyanannyi sajtot. Locsolja meg a forró szósszal, hogy megolvadjon a sajt.