Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Dörzsölje le alaposan a krumplikat, és vágja fel őket egyforma vastagságú szalmakrumplinak, a héjukat rajta hagyva. Az egyes szalmakrumplik 1 cm átmérőjűek legyenek. Mossa meg alaposan a krumplidarabokat, majd gondosan csepegtesse le őket. Itasson le róluk minden nedvességet konyharuhával.
Rakja a krumplit az ActiFry serpenyőjébe. Locsolja meg egyenletesen az olaj felével.
Süsse 40 percig, vagy amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek, és teljesen át nem sülnek.
Szórja rá a só és a bors felét (ízlés szerint).
Közben közepes hő felett melegítse meg a maradék olajat egy kis szószos fazékban.
Szórja bele a lisztet, és kevergesse, amíg enyhén meg nem barnul (kb. 1 perc).
Habverővel keverje bele az alaplevet és a Worcestershire szószt. Forralja fel. Süsse rendszeresen megkeverve 5 percig vagy amíg be nem sűrűsödik. Szórja rá a só és a bors maradékát (ízlés szerint).
A sült krumplit ossza el 4 tányéron. Mindegyik adagra tegyen ugyanannyi sajtot. Locsolja meg a forró szósszal, hogy megolvadjon a sajt.