Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Kenjen ki a zsiradékkal egy 1,2 literes pudingos edényt.
Rakja a kuktában az edénytartót.
Verje fel a könnyűre és habosra a zsiradékot a cukorral.
Adja hozzá több kis részletben a felvert tojást úgy, hogy minden hozzáadott adag után alaposan felveri. Keverje bele a lisztet.
A keverék felét rakja át egy másik tálba, és keverje bele a kávéesszenciát.
Rakja bele a másik tálba a vaníliaesszenciát.
Kanalazza váltakozva a pudingos edénybe a vaníliás és a kávés keveréket.
Fedje le két réteg zsiradékkal megkent zsírpapírral, amelyet középen redőkbe hajtogatott, hogy a piskótának legyen helye feljönni.
Rögzítse biztonságosan zsinórral.
Öntsön 1,2 liter forrásban levő vizet a kuktába, plusz 1 evőkanál (15 ml) citromlevet, ha olyan helyen lakik, ahol kemény a víz.
Rakja a pudingos edényt a kosárba, azt pedig az edénytartóra.
Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásszabályzót, zárja le a fedelet, és előgőzölje a pudingot 15 percen keresztül. Ezután állítsa 1. szintre a nyomást, helyezze teljes nyomás alá a kuktát, és főzze 50 percig.
Vegye le a tűzhelyről, és hűtse ki szobahőmérsékleten úgy, hogy nem módosít a nyomásszabályozón.
Amikor a nyomásjelző leesik, nyissa ki a fedőt.
Fordítsa ki a piskótát, és tálalja sodóval vagy tejszínnel.