Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Hámozza meg a körtéket, vágja félbe őket és vágja ki a magházukat.
Csorgassa egy fedő nélküli serpenyőbe a citromlevet, és rakja bele a körtét. Párolja 3 percig.
Vegye ki a körtét.
Verje fel a tojást a cukorral egy tálban.
Melegítse fel tűzforróra a tejet egy szószos fazékban.
Keverje bele a tojást és a cukrot. Vágja kis kockákra a körtét, de néhány szeletet tartson meg dekorációnak.
Rakja 4 ramekin tálkába vagy formákba.
Öntse a tojásos keveréket a ramekin tálkákba.
Öntsön 1500 ml vizet a kuktába. Rakja az aljára az edénytartót. Rakja a kosárba a ramekin tálkákat, a kosarat pedig helyezze a kuktába az edénytartóra.
Állítsa 1. szintre a nyomást. Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát.
Párolja 10 percig.
Vegye le a tűzhelyről, és hűtse ki szobahőmérsékleten úgy, hogy nem módosít a nyomásszabályozón.
Amikor a nyomásjelző leesik, nyissa ki a fedőt. Közben készítse el a karamellszószt.
Olvassza fel a cukrot egy szószos fazékban. Melegítse keverés nélkül, amíg karamellé nem változik.
Vegye le a tűzhelyről, és adja hozzá nagyon lassan a friss tejszínt, fokozatosan belekeverve.
Rakja vissza a tűzhelyre, és forralja fel.
Hagyja kihűlni.
Borítsa ki desszerteket egy tányérra.
Csorgassa köréjük a karamellszószt.
Díszítse néhány extra körteszelettel.