Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Hámozza meg a körtét úgy, hogy egyben hagyja, és a szárát sem távolítja el.
Távolítsa el az edénytartót, és állítsa a körtéket a kukta aljára. (Ez egyszerűbb, ha egyenesre vágja a körte alját.)
Szórja meg cukorral.
Öntse rá a vörösbort, a citromlevet, és adja hozzá a fahéjat.
Zárja be a fedelet, és helyezze nyomás alá a kuktát.
Párolja kíméletesen kb. 10 percig. Az, hogy pontosan mennyi időre van szükség, a körték méretétől és érettségétől függ.
Engedje ki a gőzt lassan.
Vegye ki a körtéket, és állítsa egy tálra a tálaláshoz.
Vegye ki a fahéjrudat.
Forralja be nagyjából a felére a folyadékot, amíg kissé „szirupos” nem lesz.
Öntse a vörösborszószt a körtékre.
Szórja meg őket a mandulaforgáccsal, és tálalja tejszínhabbal.