Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Készítsen tésztát a lisztből, az olajból, a tojásból, a vízből és egy csipet sóból.
Hagyja pihenni 1 óráig hűvös helyen.
Vágja kockákra a répát, és aprítsa fel a hagymát.
Főzze meg a halat és a kékkagylót sós vízben a répával, a hagymával és a babérlevéllel.
Amikor megfőtt, távolítsa el a kagyló héját, és aprítsa fel finomra a kagyló húsát.
Aprítsa fel a halat, távolítson el minden szálkát. Főzze meg a borsót sós vízben.
Készítsen sűrű mártást szószos fazékban a vajból, a lisztből és 500 ml folyadékból, amely tejből és halalapléből álljon.
Adja hozzá a felaprított halat, a kagylót és a borsót.
Párolja 5 percig.
Nyújtsa ki a tésztát, és vágjon belőle 10 cm átmérőjű korongokat. A peremüket nedvesítse meg, és mindegyiknek a közepére merjen egy kanállal a töltelékből.
Hajtsa rá a tésztát, és zárja le a széleit.
Süsse kb. 8–10 percig bő forró olajban.
Csepegtesse le.
Sült petrezselyemmel tálalja.