Gombapaprikás

Gombapaprikás

  • 2

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • 15 min

    recipe.details.time.rest

Alapanyagok

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 500 g csiperke gomba
  • 100-150 ml víz
  • 200 g tejföl
  • 1 ek tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, olívaolaj

Elõkészítés

Keves olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel és néhány perc alatt puhára pároljuk a gombát. Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd miután a gomba megpuhult, behabarjuk vele. A tetejét megszórjuk petrezselyemmel és azonnal tálaljuk!