Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Hámozza meg a körtét úgy, hogy egyben hagyja, és a szárát sem távolítja el.
Vágja egyenesre a körték alját, hogy megálljanak. Távolítsa el az edénytartót, és állítsa a körtéket a kukta aljára.
Adja hozzá az összes többi hozzávalót a crème fraiche kivételével.
Zárja be a fedelet, és helyezze nyomás alá a kuktát. Párolja lassan 5–10 percig a körték méretétől és érettségétől függően.
Vegye ki a körtéket, és állítsa egy tálra a tálaláshoz.
Dobja ki a fahéjrudat és a babérleveleket, és ha szükségesnek ítéli, szűrje le a levet.
Forralja be a felére a folyadékot, amíg kissé „szirupos” nem lesz.
Öntse a körtékre és tegye őket a hűtőbe egy éjszakára úgy, hogy addig forgatja a körtéket a folyadékban, amíg pirosak nem lesznek.
A tejföllel tálalja.