Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Melegítse meg az olívaolajat alacsony hőmérsékleten tapadásmentes öntöttvas serpenyőben.
Adja hozzá a felaprított hagymát és főzze lefedve, lassú tűzön 5 percig, vagy amíg puha és üveges nem lesz.
Adja hozzá a paradicsomot, majd főzze fedő nélkül 20 percig időnként megkeverve, amíg sűrű és pépes nem lesz.
Melegítse meg az olajat az öntöttvas serpenyőben, majd adja hozzá a vajat magas hőmérsékleten. Amikor elolvadt és már sistereg, rakja a serpenyőbe a fésűkagylókat, és mindkét oldalukat süsse 2 percig magas hőmérsékleten.
Rakja papírtörlőre és itassa le a felesleges olajat.
Kapcsolja ki a tűzhelyet, rakja a fokhagymát a forró öntöttvas serpenyőbe, és keverje meg.
Adja hozzá a petrezselymet és a zsemlemorzsát, és keverje össze alaposan.
A tálaláshoz rakjon egy kisebb halom paradicsomot a tányér közepére, és rendezzen el körülötte öt fésűkagylót. A tetejére kerüljön a fokhagymás keverék. Azonnal, petrezselyemlevelekkel díszítve tálalja.