Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Süsse meg óvatosan a fokhagymát egy kis olívaolajon, adja hozzá az apróra összevágott bazsalikomszárakat és az egész friss piros csilipaprikát. A csilipaprikát metssze be egy helyen, hogy ne robbanjon fel sütés közben!
Adja hozzá a paradicsomot (egyelőre hagyja egészben). Rakjon rá kevés tengeri sót és friss őrölt fekete borsot, majd párolja lassú tűzön 30 percig.
Dobja ki a csilipaprikát, majd egy kanállal törje össze és kavarja el a paradicsomokat. Ízlés szerint sózza és borsozza, majd adjon hozzá egy gondolatnyi vörösborecetet, hogy még pikánsabbá váljon. Keverje bele az összetépkedett bazsalikomleveleket.
Közben dobja a tésztát a forrásban levő sós vízzel teli tésztafőző edénybe. Főzze meg a zacskón található utasításoknak megfelelően, és szűrje le.
A kész tésztát rakja a szószba, és forgassa össze, amíg mindenhol egyenletesen eloszlik rajta a szósz. Szép adag parmezán sajttal megszórva tálalja.