Csokoládés-narancsos crème brûlée

Csokoládés-narancsos crème brûlée

Desszert

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 5 tojássárgája
  • 65 g finom kristálycukor
  • 250 ml tej
  • 250 ml tejszínhabnak való tejszín, nem felverve
  • 30 g kakaó
  • 2 narancs gerezdekre szedve (tegyen félre négyet a díszítéshez)
  • 15 g (1 evőkanál) barnacukor

Elõkészítés

Verje fel a tojássárgát a cukorral, adja hozzá a tejet és a tejszínt. Ezután adja hozzá a kakaót és a narancsgerezdeket. Öntse a csészékbe. Fedje le a csészéket a fedőkkel. Rakja a 3. kosárba.

Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel.

A párolás után vegye le a fedőket, és hagyja kihűlni. A tetejüket szórja meg barnacukorral, és karamellizálja konyhai karamellizáló pisztollyal vagy forró grill alatt. Díszítse narancsgerezdekkel.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek