Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Olvaszd fel alacsony hőmérsékleten a vajat, keverd bele a juharszirupot és a tejet, de ne engedd felforrni. (Ennél a résznél kérd egy felnőtt segítségét.)
Vedd le a tűzhelyről, és hagyd hűlni 3 percig.
Szitáld össze a porcukrot és a kakaót egy tálban. Rakj két evőkanállal a porcukros, kakaós keverékből a szószos fazékba, és verd fel nagyon erősen fakanállal. Ha megvan, add hozzá a porcukros, kakaós keverék többi részét is úgy, hogy egyszerre mindig csak 2 evőkanállal raksz bele, és felvered. Ne felejtsd el, fontos, hogy kis adagokban add hozzá a porcukros keveréket, és teljesen elkeverd, mielőtt hozzáadod a következő adagot.
Ha egyszerre túl sokat raksz bele, nem fog sikerülni a recept.
Folytasd a porcukros keverék hozzáadását addig, amíg egészen kemény nem lesz (amire szinte teljesen elfogy a porcukor, lehet, hogy egy felnőtt segítségét kell kérned, ha már nincs elég erőd tovább keverni). Hagyd egy kicsit kihűlni, majd formázz belőle golyókat.
Rakd két külön tálba a sokféle színű cukorpálcikákat és a csokireszeléket. Hempergesd meg a golyókat a csokoládéban vagy a cukorpálcikákban. Rakd papír édességes kapszlikba, és rakd a hűtőbe 2–3 órára. Légmentesen lezárható dobozban maximum négy napig áll el hűvös helyen.