Cappuccino cupcake

Cappuccino cupcake

Desszert

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 100 g finomliszt
  • 75 g finom kristálycukor
  • 1 csomag (2 teáskanál) sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 150 ml
  • görög joghurt
  • Erős feketekávé vagy kávékivonat; használja ízlés szerint
  • 125 g barnacukor
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál hideg presszókávé
  • Kakaópor a díszítéshez

Elõkészítés

Keverje össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Verje fel a tojásokat, és adja hozzájuk a lisztes keveréket, illetve a joghurtot. Adja hozzá a kávékivonatot.

Öntse a csészékbe a tésztát úgy, hogy a kétharmadukig legyenek feltöltve. Fedje le a fedőkkel. Párolja 10 percig. Közben készítse el a díszítést: keverje össze a barnacukrot a tojásfehérjével és a kávéval: rakja vízfürdő fölé, és verje fel elektromos robotgéppel addig, amíg sűrű habcsókalapot nem kap. Tegye félre. Amikor elkészült, vegye ki a csészéket az ételpárolóból, és vegye le a fedelüket.

Amikor kihűltek, mindegyik csésze tartalmára merjen egy nagy kanállal a kávés mázból. Szórja meg kakaóporral.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek