Barack és Cassis

Barack és Cassis

Desszert

  • 6

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 6 nagy, kemény barack
  • Fél citrom leve
  • 150 ml jó vörösbor
  • 80 g cukor
  • 250 ml Crème de Cassis (feketeribizli-likőr)

Elõkészítés

Hámozza meg a barackokat, és dörzsölje be őket citromlével. Rakja a barackokat a felpattintható fogóval rendelkező tál rácsára, és párolja őket 15 percig.

Rakja tálalótálba. A barack párolása közben forralja 3 percig a bort a cukorral. Adja hozzá a Crème de Cassis-t. Öntse a barackra.

Hagyja kihűlni, majd rakja a hűtőbe és hidegen tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek