TEFAL COFFEE GRINDER GT110838

COFFEE GRINDER GT110838 Tökéletes kávédarálás a fedél egyszerű lenyomásával!

A Tefal kávédarálóval megőrzi a kávé aromáját

Kezdje a reggelt a frissen őrölt kávé kiváló aromájával. Könnyedén készíthet gyengébb, erősebb, vagy kiegyensúlyozott ízű kávét a kívánságának megfelelően. Emellett a darálót használhatja fűszernövények vagy diófélék őrlésére is.

Tefal kávédaráló: Tökéletes kávédarálás a fedél egyszerű lenyomásával!

A Tefal kávédarálóval a hozzávalókat pár másodperc alatt tökéletes állagúra őrölheti. Akár kávéról, fűszerekről vagy hámozott gyümölcsökről van szó, a hozzávalókból egynemű őrleményt varázsolhat a kívánt állagban, megőrizve a természetes aromákat és ízeket. A kávédaráláshoz ideális Tefal pulzáló nyomógomb biztosítja, hogy személyre szabottan gyenge, erős, vagy kiegensúlyozott aromájú kávét készíthessen. Minőségi anyagokból és kivitelezéssel készített vonzó, modern formatervű kávédaráló nemesacél pengével és biztonsági zárórendszerrel ellátott darálóedénnyel.
Nélkülözhetetlen eszközök
  • Kávé, fűszerek és hámozott gyümölcsök őrléséhez és aprításához

    Könnyen használható és másodpercek alatt ledarál minden hozzávalót – a modern formatervnek és a minőségi felületkezelésnek köszönhetően akár a konyhapulton is tárolhatja!

  • Biztonság

    Egyszerű edényfixálás a maximális biztonságért.

  • Egyszerűség

    A darálást a fedél nyomva tartásával végezheti, a kívánt állag eléréséig.

  • Kivitelezés

    A darálóedény és a penge nemesacélból készült, mely megőrzi a hozzávalók ízét.

  • Teljesítmény

    180 W

Funkciók
Sebességfokozatok 1-2-3 rendszer  
Dagasztólapátok száma 1  
Pengék típusa nemesacél  
Keverőtál anyaga Nemesacél  
Színek Fekete  

Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
A kávédaráló tisztán tartása életbevágó a legjobb íz elérése érdekében. A legtöbb kávébab olajat tartalmaz, amelynek aromája idővel felerősödhet és így megváltoztathatja a kávé ízét. Minden egyes használat után ürítse ki a darált kávé összegyűjtésére szolgáló tartályt.
A tisztítás előtt mindig húzza ki a kávédarálót a konnektorból. Soha ne érje nedvesség se a kávédarálót, se a tápkábelt, se a csatlakozót. A készülék tisztításához ne használjon se agresszív tisztítószert, se durva felületű dörzsit.
Győződjön meg arról, hogy a készülék csatlakoztatva van az elektromos hálózatba és a fedő megfelelően a helyén van.
Ha ezek rendben vannak és a készülék mégsem indul, vigye szakszervizbe.
Azt javasoljuk, hogy a babkávét hűvös, száraz helyen tartsa. A legjobb egy átlátszatlan, légzáró tartály. A kávé legnagyobb ellensége az oxigén és a nedvesség. Darálás után gyorsan veszít a minőségéből: a nedvesség rontja az ízét és az aromáját, állottá és íztelenné válik. Az oxigén oxidálja a megőrölt kávét és még keserűbbé teszi az italt. Éppen ezért a babkávét csak közvetlenül a főzés előtt szabad megdarálni.
Ez attól függ, hogy milyen típusú kávéfőzőt használ. Az eszpresszó főzésére való kávé sokkal finomabbra van darálva, mint a szűrős kávéfőzőhöz használt kávé.
Ha a kávét közvetlenül a főzés előtt darálja meg, a lehető legtöbb aroma és íz marad meg benne.
A szemes kávé több hónapig eltartható. Ha megdarálták, a kávé gyorsan elveszi aromáját. Szobahőmérsékleten az őrölt kávé 7-10 napig tartható el. Javasoljuk, hogy tegye meg a következő intézkedéseket a megdarált kávé aromájának megőrzése érdekében: tartsa a megdarált kávét átlátszatlan, légmentesen záró tartályban, és tegye be a hűtőgépbe. Ilyen módon egy hónapig eltartható az őrölt kávé.
Amennyiben a kávédarálójához gyárilag beszerelt kés tartozik, darálhat vele fűszereket, dióféléket és egész magvakat. Ha a kávédaráló őrlőköves, kizárólag kávébabot őrölhet vele.