TEFAL ActiFry Genius XL 2 az 1-ben YV970815

ActiFry Genius XL 2 az 1-ben YV970815 Készítsen szaftos steaket vagy halat, hasábburgonyával párhuzamosan és használjon 99 %-al kevesebb hozzáadott zsiradékot*

Az ActiFry Genius XL 2 az 1-ben egészséges fritőz forradalmi változást hoz a konyhájába. Az egyedüli meleg levegős fritőz, amelyben a 2 elkülönített főzési zónának köszönhetően 2 kiváló étel is elkészíthető egyszerre. Az egyedülálló ActiFry technológia lehetővé teszi, hogy az edényben kiváló, ropogós hasábburgonyát készítsen, míg a tálcán párhuzamosan szaftos steaket vagy finom lazacfilét készíthet.

ActiFry Genius XL 2 az 1-ben egészséges fritőz: 2 kiváló étel egyszerre és 99 %-al kevesebb hozzáadott zsiradék*

Szeretne a családnak ízletes és kiegyensúlyozott ízű, teljes ételt készíteni? Az ActiFry Genius XL 2 az 1-ben meleg levegős fritőz forradalmi változást hoz a konyhájába. Ez az egészséges fritőz az egyedüli olyan készülék, amelyben párhuzamosan két étel is elkészíthető, így a 2 elkülönített főzési zónában elkészíthető vele a teljes étel. Ízlelje meg a szaftos steaket ropogós hasábburgonyával vagy a lazacfilét tökéletesen pirított zöldséggel. Az ActiFry Genius fritőz egyedülálló Dual Motion technológiával felszerelt, amely a légkeveréses sütést és automatikus gyengéd keverést biztosít. A készülék használatával garantált az egyenletes átsütés és olyan ropogós sült étel, mint a hagyományos fritőz esetében, zsír hozzáadása nélkül. A rendkívül sokoldalú ActiFry Genius 9 intelligens előprogramozott beállítást kínál oly módon, hogy automatikusan szabályozza a hőmérsékletet, az elkészítés idejét és a keverést, aszerint, hogy melyik kiváló ételét szeretné éppen elkészíteni.

* 1,5 kg friss hasábburgonya készítése 0,2 dl olajon, 55 %-os tömegvesztéssel, a hagyományos fritőzben, 2,2 l olaj felhasználásával történő sütéshez képest és 4 steak elkészítése 10 perc alatt, zsír felhasználása nélkül, serpenyőben hagyományos módon, 10 g vajon, mindkét oldalról 2 percig történő sütéshez képest.

* 1,5 kg friss hasábburgonya készítése 0,2 dl olajon, 55 %-os tömegvesztéssel, a hagyományos fritőzben, 2,2 l olaj felhasználásával történő sütéshez képest és 4 steak elkészítése 10 perc alatt, zsír felhasználása nélkül, serpenyőben hagyományos módon, 10 g vajon, mindkét oldalról 2 percig történő sütéshez képest.

Nélkülözhetetlen eszközök
  • Két különálló főzési zóna 2 étel párhuzamos elkészítéséhez

    A főzésnél használja ki a két különálló főzési zónát: az edényben elkészítheti a kiváló, ropogós hasábburgonyát vagy a sült zöldségeket a tálcán pedig szaftos steaket vagy finom lazacfilét készíthet. A tálca ropogós alapanyagok készítésére is kiválóan alkalmas.

  • 99 %-al kevesebb hozzáadott zsiradék*

    Készítsen kiváló sült ételeket fölösleges zsiradék és kalóriák nélkül. Egyetlen kanál olajon ízletes steaket készíthet hasábburgonyával, akár 99 %-al kevesebb hozzáadott zsiradék nélkül!*  * 1,5 kg friss hasábburgonya készítése 0,2 dl olajon, 55 %-os tömegvesztéssel, a hagyományos fritőzben, 2,2 l olaj felhasználásával történő sütéshez képest és 4 steak elkészítése 10 perc alatt, zsír felhasználása nélkül, serpenyőben hagyományos módon, 10 g vajon, mindkét oldalról 2 percig történő sütéshez képest.

  • Egyenletes ropogós felület forgatás nélkül

    Készítse el erőlködésmentesen kedvenc sült ételeit. A Dual Motion technológia, amely a meleg levegő áramlását kíméletes keveréssel kombinálja, garancia az ételek egyenletes átsülésére, amelyeket a sütésnél nem szükséges átforgatnia. Az ActiFry készülék tökéletesen elkészített, ropogós ételeket eredményez, amely úgy hat, mintha éppen egy hagyományos fritőzből szedte volna ki. Élvezze az egészséges olajsütést az otthonában.

  • 9 intelligens program

    A 9 automatikus beállítás lehetővé teszi a receptek széles skálájának az elkészítését, beleértve a sült ételek elkészítését is. A programválaszték: hasábburgonya, nuggett és más finomságok, édes és sós fánkok, tavaszi tekercsek és szamószák, húsok és halak, csirke, wok, más nemzetek ételei és desszertek. Minden program optimális hőmérsékletet biztosít.

    A nagyméretű érintőkijelzőnek köszönhetően minden az ellenőrzése alatt áll, a készülék késleltetett indítás és melegítés funkcióval is rendelkezik.

  • Akár 8 személy részére

    Az 1,7 kg-os, bőséges kapacitásnak köszönhetően akár 6 személy részére is elkészítheti a főételt, a köreteket pedig akár 8 személy számára. Ideális méret az egész család számára.

  • Kiváló receptek minden nap

    A készülékhez 20 receptet tartalmazó szakácskönyv is tartozik

  • Egyszerű tisztítás

    A fedél, az edény és a keverőlapátok levehetők és edénymosogatóban elmoshatók.

  • Pontosan az Ön időbeosztása szerinti időzítés

    Használja a késleltetett indítás és az automatikus melegítés funkciót, hogy akkor étkezzen, amikor az Önnek legjobban megfelel.

  • Kézi üzemmód a saját receptek elkészítéséhez

    Kézi üzemmódban a 70 °C és 220 °C között beállítható termosztát tökéletesen ropogós eredményt biztosít. Ezen kívül akár 60 perces sütési időt is beállíthat.

  • Az olajszagot szinte nem is lehet érezni

    Az ActiFry Genius készülék meleg levegős technológiájának köszönhetően elbúcsúzhat az olajszagtól.

Funkciók
Actifry technológia IGEN  
Kapacitás 1.7  kg
Be/Ki kapcsoló    
Színek Fekete  

Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
Az ActiFry, egy adagoló kanál és a választott olaj segítségével könnyű és ropogós ételeket készíthet. Az ízlésétől függően hozzáadhat egy extra kanál olajat, hogy még ízletesebb legyen az étel!
Egy kanál olaj felhasználásával változatossá teheti az ízeket.
Az élethez nélkülözhetetlen zsírsavak növényi olajokban vannak, a tápanyagok elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott étrendhez, különböző arányban. Még több ok a változatosságra!
- Hagyományos olajok: olíva, repce *, szőlőmag, kukorica, földimogyoró, napraforgó, szója*.
- Ízesített olajok: aromás gyógynövények, fokhagyma, bors, citrom stb.
- Különleges olajok: mogyoró*, szezám*, sáfrány*, mandula*, avokádó*, argán* stb.
Nem javasoljuk a dióolaj használatát, amelynek avas íze van főzés után.
(* főzőolaj a gyártó szerint)
Főzés előtt mossa át kétszer egy tál vízben a felvágott burgonyát, hogy eltávolítsa a felesleges keményítőt. Az is rendkívül fontos, hogy sütés előtt alaposan törölje szárazra a burgonyát: először konyharuhával távolítsa el a nedvesség nagyját, majd a maradékot papírtörlővel itassa le. Ha fagyasztott sült burgonyát készít, egyáltalán nincs szükség olaj hozzáadására, mivel az ilyen burgonya eredetileg is tartalmaz olajat, és az extra olajjal csak megszívná magát. Ha a kettő az egyben funkciót használja (tál + tálca), miután a tálcában levő étel már elkészült, a tálca kivétele után még 2,5 percig süsse a burgonyát, hogy ropogósabb legyen.
Semmit, mivel az ilyen sült burgonya önmagában is tartalmaz olajat.
Az 1 kg-os, a 1,2 kg-os és az Actifry Mini típusok esetében használnia kell a lapátot ételkészítés közben, hogy az étel ne essen bele a motoregységbe.
A tál túlságosan tele van. Vegye figyelembe a használati útmutató főzési táblázatában feltüntetett mennyiségeket.
Actifry esetén: 1 kg friss hasábburgonya /750 g fagyasztott hasábburgonya.
Actifry Familly esetén: 1,5 kg friss hasábburgonya/1,2 kg fagyasztott hasábburgonya.
Ennek számos oka lehet:
• Lehet, hogy nem megfelelő fajtájú burgonyát használt.
• Nem mosta és szárította meg kellően a burgonyát az elkészítés előtt, így még mindig túl sok keményítőt tartalmaz.
• A hasábburgonyák túl vastagok. Vágja a burgonyát vékonyabb hasábokra.
• Nem használt elég olajat. Növelje az olaj mennyiségét.
• Lehet, hogy a szűrő eltömítődött. Tisztítsa meg a szűrőt.
Ennek több oka lehet:
• Nem használta a lapátot. Használja az összes főzéshez.
• A krumpli vagy az étel nem egyenletesen van felvágva. A krumplit vagy ételt ugyanolyan méretre kell vágni a tökéletes főzéshez.
• A lapát nem forog: ellenőrizze, hogy a lapát megfelelően van-e elhelyezve.
A hasábburgonya mérete befolyásolja ropogósságát, illetve lágyságát.
Minél vékonyabbak a hasábok, annál ropogósabbak lesznek, és minél vastagabbak, annál lágyabb lesz a belsejük.
Ízlésétől függően változtathatja az elkészítési időt és a hasábburgonya méretét: vékony: 8 x 8 mm/Normál: 10 x 10 mm/Vastag: 13 x 13 mm.
A legjobb eredmény érdekében mossa meg egészben a burgonyát, majd a már felszeletelt burgonyát mossa bő vízben mindaddig, amíg tiszta nem lesz.
Ezzel eltávolítja a lehető legtöbb keményítőt és a hasábok nem ragadnak össze.
Száraz, nedvszívó konyharuhával itassa fel alaposan a nedvességet.
A hasáboknak az elkészítés előtt teljesen száraznak kell lenniük.
Ennek több oka lehet:
• A főzési időt tájékoztatásként adjuk meg. Ez étel szezonalitásától, méretétől, mennyiségétől, egyedi ízétől és az elektromos hálózat feszültségétől függően változhat.
• A megadott olajmennyiséget saját ízlése és igényei szerint növelheti. Ha még ropogósabb hasábburgonyát szeretne, növelje meg néhány perccel a főzési időt.
• Tisztítás előtt hagyja teljesen lehűlni.
• Nyissa ki a fedelet, és emelje le a reteszt.
• Távolítsa el a lapátot, a főzőedényt és az eltávolítható szűrőt.
• Az összes eltávolítható darab mosogatógépben mosható, vagy puha szivaccsal és folyékony mosogatószerrel tisztítható.
• A tál vagy a tálca élettartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk a kézi mosogatást; mosogatógéphez lehetőleg enyhe tisztítószereket, például folyadékot vagy gélt használjon.
• Az összes darabot alaposan szárítsa meg, mielőtt mindent visszahelyez a helyére.
A felmosószer kivételével nem javasoljuk mosogatószer használatát.
Igen, teljes mértékben normális.
Ha fagyasztott sült burgonyát készít, egyáltalán nincs szükség olaj hozzáadására, mivel az ilyen burgonya eredetileg is tartalmaz olajat.
Ha túl vastag az étel, megéghet a teteje. Csökkentse az étel vastagságát. Bizonyos ételfélék nem alkalmasak arra, hogy a tálcán készítse el őket – például a zsemlemorzsás panírral készített hal vagy egyéb ételek –, mert kiszáradnak és megégnek a forró levegővel történő elkészítés közben.
Ellenőrizze, hogy a lapát megfelelően van-e felhelyezve. Felhívjuk figyelmét, hogy a készülék nem alkalmas folyékony ételek (levesek...) elkészítésére.
Ha a probléma továbbra is fennáll, vigye a készüléket hivatalos szervizközpontba.
Ha úgy gondolja, hogy hibásan működik a készülék motorja, ellenőrzés céljából vigye el egy hivatalos szervizközpontba.
Valószínűleg újburgonyát használt. Ha újburgonyát használ, csökkentse a mennyiséget 750 g-ra, és módosítsa a főzési időt.
Ez egy rendellenesség a készülék működésében.
Húzza ki a konnektorból, várjon 10 másodpercet, majd csatlakoztassa újra. Nyomja meg a be/ki gombot.
Ha az LCD képernyő mindig ugyanazt az üzenetet mutatja, vigye a készüléket ellenőrzés céljából egy hivatalos szervizközpontba.
Ennek több oka lehet:
• A készülék nincs megfelelően csatlakoztatva.
• Még nem nyomta meg a bekapcsológombot, vagy rosszul nyomta meg. Próbálja újra úgy, hogy erősebben nyomja meg.
• Megnyomta a bekapcsológombot, de a készülék továbbra sem működik. Ellenőrizze, hogy a fedél megfelelően le van-e zárva.
• A motorok járnak, de a készülék nem melegszik fel. Vigye a készüléket ellenőrzés céljából egy hivatalos szervizközpontba.
• A lapát nem forog. Ellenőrizze, hogy a penge a helyén van-e, ha nem, vigye az egységet ellenőrzés céljából egy hivatalos szervizközpontba.
Valószínűleg megsózta az ételt a főzés során. Csak a főzés után sózza az ételt, így elkerülheti az ActiFry táljának megkarcolását.
A tálcát használó modellek esetén, azok tulajdonságainak hosszabb megőrzése érdekében ne használjon fémeszközöket.
Előfordulhat, hogy nincs lezárva. Zárja vissza megfelelően: helyezze a reteszelőkart a felső helyzetbe, helyezze a lapátot a tálca közepére, majd nyomja le a kart.
Ennek több oka lehet:
• Az első használat során előfordulhat olyan szag, amely nem káros. Ez a jelenség gyorsan megszűnik, és nincs hatással az eszköz használatára.
• Távolítsa el az összes matricát és csomagolóanyagot. Soha ne tegye a készüléket víz alá.
• Az eszköz megfelelő indítása érdekében javasoljuk, hogy forraljon fél liter vizet legalább 20 percig. A második főzési alkalomtól kezdve az ActiFry tökéletesen fog működni.
• Soha ne hagyja az adagolókanalat a készülékben működés közben.
• Soha ne főzzön lapát nélkül. A modelltől függően ne felejtse el eltávolítani a fedél alatt található védőtokokat.
Miután követte a felhasználói kézikönyvnek a berendezés elindítására vonatkozó utasításait, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a fali csatlakozóaljzat azzal, hogy ahhoz egy másik készüléket csatlakoztat. Ha még mindig nem működik, ne próbálja meg szétszerelni vagy egyedül megjavítani. Ehelyett vigye be egy hivatalos szervizközpontba.
Ne használja a készüléket. A veszély elkerülésére cseréltesse ki egy hivatalos szervizközpontban.
Az ActiFry készülékek ételkészítési hőmérséklete kb. 180 Celsius-fok (az étel közepénél 160 Celsis-fok) a főzés végén.
Általánosságban azt tanácsoljuk, hogy a sült burgonya készítéséhez ajánlott burgonyafajtákat használjon. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a fűszerezés és a tárolás függvényében minden egyes burgonyafajtánál eltérő lehet az eredmény. Ha nem elégedett az eredménnyel, próbáljon más fajta burgonyát használni.
A lapát forgása miatt nem ajánljuk, hogy halat készítsen az ActiFry készülékben, mert a hal könnyen összetörhet főzés közben. Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy hal készítéséhez használja a felső tálcát (kizárólag kettő az egyben modelleknél).
Normális, ha kis rést lát a fedél és a ház között. A fedél és a ház nem záródik légmentesen.
Határozott, de finom mozdulattal mindig kattintsa a helyére a fedőt. A fedőt ne úgy zárja le, hogy odacsapja a helyére: ehelyett a fedő elején levő ujjnyomásos gomb segítségével kattintsa finoman a helyére. Ha mosogatógépben mossa a fedőt, mindig a felső kosárba tegye (ott, ahol kevésbé meleg a víz), és állítsa alacsonyabbra a mosogatás hőfokát – lásd a mosogatógép használati utasítását.
Igen, ez egy olyan egyedülálló multifunkciós készülék, amely számos különböző étel elkészítésére alkalmas.
Készülékét az előételektől a desszertekig számos recepthez használhatja.
Készíthet ropogós hasábburgonyát, porhanyós csirkét vagy gyümölcskenyeret...
A 2 in 1 Actifry főzőedény a korábbi Actifry kivitelekhez  és az Actifry Family modellhez nem használható.
Főzés közben a fedél felnyitása veszélytelen, azonban nem javasolt, akkor sem, ha a hozzávalók az edény oldalán gyűlnek össze.
Ezáltal csökken a hőmérséklet a készülék belsejében, és mindez a „Smart” (Intelligens) recepteknél zavart okozhat a garantáltan tökéletes eredmény eléréshez már tesztelt főzési beállításokban.
Tárolja a burgonyát pincében vagy hűvös szekrényben (6 és 8 °C között), fénytől távol.
Ne lépje túl a recepttáblázatban feltüntetett maximális mennyiségeket és működési időket, különben nem a kívánt eredményt fogja elérni, és a készülék is megrongálódhat.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.