TEFAL ACTIFRY GENIUS XL AH960830

ACTIFRY GENIUS XL AH960830 Egészséges és egyszerű módja annak, hogyan élvezhesse saját kedvenc sült ételeit

Zseniális mindennapi főzés az ActiFry fritőzzel! Az intelligens és sokoldalúan egészséges ActiFry Genius XL fritőz 9 automatikus beállítást kínál a legkülönbözőbb sütött ételekhez, és minimális olajmennyiséggel, esetleg teljesen olaj nélkül képes elkészíteni egészséges és finom ételeket. Az exkluzív Dual Motion technológiának köszönhetően a levegős fritőz problémamentes főzést biztosít, mely nem igényel semmilyen beavatkozást vagy az étel figyelését.

Sokoldalú és intelligens ActiFry Genius XL egészséges fritőz

Az egészséges ActiFry Genius XL fritőz különleges sokoldalúságot biztosít az egészséges sült ételek készítéséhez mennyiségtől függetlenül. Ez a nagy, 1,7 kg kapacitású fritőz képes főételt készíteni akár 5 személy részére, és köretet akár 8 személy részére, ezért ideális minden alkalomra a hagyományos családi vacsoráktól a barátokkal töltött ünnepi pillanatokig. A 9 intelligens beállításnak és több mint 300 receptnek köszönhetően a My ActiFry mobil alkalmazáson keresztül sose fogy ki az ötletekből, hogy mit főzzön vacsorára vagy mit kínáljon a meghívott vendégeknek. Ez az egészséges fritőz teljes irányítást és kényelmet kínál az exkluzív Dual Motion technológiának köszönhetően, mely a meleg levegő és az automatikus finom keverés kombinációjával egyenletes ételkészítést biztosít beavatkozások vagy az étel figyelése nélkül, így minden alkalommal tökéletesen ropogós eredményt kap.

* Számos étel készítése nem igényel olajat.

Nélkülözhetetlen eszközök
 • Egészséges sütés

  A meleg levegős melegítés és a finom keverés kombinációja az egészségesebb sütés tökéletes eredményeihez vezet beavatkozás vagy az étel figyelése nélkül, így teljes kényelmet és sebességet kínál. Főzés közben nyugodtan foglalkozhat a barátaival vagy családtagjaival. Az automata funkció megszabadítja Önt a tűzhelynél való hosszadalmas és fölösleges álldogálástól!

 • Ételkészítés minimális olajmennyiségen vagy teljesen olaj nélkül   * Számos ételnél nincs szükség olajra.

  Akár friss, akár fagyasztott hozzávalókból főz, az ActiFry Genius fritőz megőrzi a tápanyagokat és véd a leégés és kiszáradás ellen, így az ételek egészségesebbek. Olajsütés esetén a kiválasztott programoknál választhat alacsonyabb füstölési pontú olajat is, mely nem alkalmas hagyományos olajsütéshez, mivel a sütést a meleg levegő végzi alacsonyabb hőmérsékleten. A szükséges olajmennyiség a recept szerint csupán egy kanál, így előnyben részesítheti a drágább, viszont egészségesebb olajakat is. A hagyományos fritőzhöz képest az olajfogyasztás jelentősen alacsonyabb, így az ActiFry Genius olajat takarít meg Önnek. Így minden sütéshez új olajat használhat az előző sütés utáni szag nélkül, az olaj kiváló minősége pedig az elkészített étel ízében tükröződik vissza.

 • 9 automatikus beállítás

  Hasábburgonya, zsemlemorzsában megforgatott ételek, panírtésztában megforgatott ételek, tekercsek, hús- és zöldséggolyók, csirke, kalácsok, plusz 2 innovatív beállítás ételek egyszeri elkészítéséhez, wok serpenyős ételek és világkonyha A készülék a kiválasztott program szerint automatikusan szabályozza a hőmérsékletet, a keverés sebességét és a főzés idejét a tökéletes eredmények érdekében az Ön beavatkozása vagy az étel figyelése nélkül. A program a befejezést követően xxx percig melegen tartja az ételeket.

 • default

  A nagyon nagy kapacitás ideális minden alkalomhoz

  Az 1,7 kg kapacitás elég főétel elkészítéséhez akár 5 személy részére és köret elkészítéséhez akár 8 személynek, így ideális az egész családnak vagy összejövetelekre. Időt takarít meg és könnyebbé teszi a családjának való főzést.

 • Praktikus főzés egy lépésben

  Intelligens kijelző különböző hozzávalókkal a tökéletes ételek praktikus elkészítéséhez egy lépésben, és több hozzávaló elkészítéséhez egyszerre

 • Egyszerű érintőkijelző

  A nagy kijelző tartalmazza az összes beállítás, illetve a késleltetett indítás és melegítés ikonját, így a szabályozás csak egy karnyújtásnyira van.

 • Kiváló receptek széles választéka

  Receptkönyvvel együtt, a My ActiFry mobil alkalmazással pedig több mint 300 recepthez férhet hozzá, melyek közül több mint 150 használja az elérhető 9 beállítást

 • Könnyű tisztítás

  A készülék tisztítása ételkészítés után még sose volt ilyen egyszerű. A fedél, tál és dagasztó lecsatolható és mosogatógépben mosható. A tál Tefal tapadásmentes felülettel rendelkezik, ami könnyebbé teszi a tisztítást és megakadályozza az étel leégését.

 • Szinte olajszag nélkül

  A meleg levegős melegítési technológiának köszönhetően az ActiFry Genius fritőz nem bocsát ki sült olaj szagot, sem zsíros gőzt az olaj és élelmiszerek miatt.

 • Állítható hőmérséklet

  Kézi módban való használat esetén az ActiFry Genius fritőz pontos termosztátjának köszönhetően tökéletesen ropogós ételeket élvezhet 70 és 220 °C között. A változtatható hőmérséklet beállítás lehetővé teszi az alacsonyabb füstölési ponttal rendelkező olaj használatát és az egészségesebb főzést.

 • 60 perces időzítő

  Kézi módban kiválaszthatja a kedvenc ételeinek megfelelő elkészítési időt akár 60 perces időtartamig.

 • Áttetsző üvegfedő

  Az ActiFry Genius fritőz áttetsző üvegfedője tökéletes képet nyújt az ételek készítése során.

 • Kiváló receptek széles választéka

  Receptkönyvvel együtt, a My ActiFry mobil alkalmazással pedig több mint 300 recepthez férhet hozzá, melyek közül több mint 150 használja az elérhető 9 beállítást

Funkciók
Ajándék receptekkel    
Hidegfalú kivitel    
Actifry technológia Dual Motion Technológia  
Kapacitás 1.7  kg
Olaj adagoló 20 ml-es kanál  
Fedő Kétféle anyag  
LCD-kijelző    
Időzítő    
Kivehető tál Kerámia  
Be/Ki kapcsoló    
Automatikus kikapcsolás    
Folyékony összetevőket tartalmazó receptekkel is kompatibilis    
Mosogatógépben mosható    
Mosogatógépben mosható - részletek Fedő, serpenyő, keverőlapát  
Színek Fekete  

Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
Főzés előtt mossa át kétszer egy tál vízben a felvágott burgonyát, hogy eltávolítsa a felesleges keményítőt. Az is rendkívül fontos, hogy sütés előtt alaposan törölje szárazra a burgonyát: először konyharuhával távolítsa el a nedvesség nagyját, majd a maradékot papírtörlővel itassa le. Ha fagyasztott sült burgonyát készít, egyáltalán nincs szükség olaj hozzáadására, mivel az ilyen burgonya eredetileg is tartalmaz olajat, és az extra olajjal csak megszívná magát. Ha a kettő az egyben funkciót használja (tál + tálca), miután a tálcában levő étel már elkészült, a tálca kivétele után még 2,5 percig süsse a burgonyát, hogy ropogósabb legyen.
Semmit, mivel az ilyen sült burgonya önmagában is tartalmaz olajat.
Az 1 kg-os, a 1,2 kg-os és az Actifry Mini típusok esetében használnia kell a lapátot ételkészítés közben, hogy az étel ne essen bele a motoregységbe.
Ennek számos oka lehet:
• Lehet, hogy nem megfelelő fajtájú burgonyát használt.
• Nem mosta és szárította meg kellően a burgonyát az elkészítés előtt, így még mindig túl sok keményítőt tartalmaz.
• A hasábburgonyák túl vastagok. Vágja a burgonyát vékonyabb hasábokra.
• Nem használt elég olajat. Növelje az olaj mennyiségét.
• Lehet, hogy a szűrő eltömítődött. Tisztítsa meg a szűrőt.
A hasábburgonya mérete befolyásolja ropogósságát, illetve lágyságát.
Minél vékonyabbak a hasábok, annál ropogósabbak lesznek, és minél vastagabbak, annál lágyabb lesz a belsejük.
Ízlésétől függően változtathatja az elkészítési időt és a hasábburgonya méretét: vékony: 8 x 8 mm/Normál: 10 x 10 mm/Vastag: 13 x 13 mm.
A legjobb eredmény érdekében mossa meg egészben a burgonyát, majd a már felszeletelt burgonyát mossa bő vízben mindaddig, amíg tiszta nem lesz.
Ezzel eltávolítja a lehető legtöbb keményítőt és a hasábok nem ragadnak össze.
Száraz, nedvszívó konyharuhával itassa fel alaposan a nedvességet.
A hasáboknak az elkészítés előtt teljesen száraznak kell lenniük.
Igen, teljes mértékben normális.
Ha fagyasztott sült burgonyát készít, egyáltalán nincs szükség olaj hozzáadására, mivel az ilyen burgonya eredetileg is tartalmaz olajat.
Ha túl vastag az étel, megéghet a teteje. Csökkentse az étel vastagságát. Bizonyos ételfélék nem alkalmasak arra, hogy a tálcán készítse el őket – például a zsemlemorzsás panírral készített hal vagy egyéb ételek –, mert kiszáradnak és megégnek a forró levegővel történő elkészítés közben.
Miután követte a felhasználói kézikönyvnek a berendezés elindítására vonatkozó utasításait, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a fali csatlakozóaljzat azzal, hogy ahhoz egy másik készüléket csatlakoztat. Ha még mindig nem működik, ne próbálja meg szétszerelni vagy egyedül megjavítani. Ehelyett vigye be egy hivatalos szervizközpontba.
Ne használja a készüléket. A veszély elkerülésére cseréltesse ki egy hivatalos szervizközpontban.
A mértékegység módosításához nyomja a következő gombot 5 másodpercig:
Az ActiFry készülékek ételkészítési hőmérséklete kb. 180 Celsius-fok (az étel közepénél 160 Celsis-fok) a főzés végén.
Általánosságban azt tanácsoljuk, hogy a sült burgonya készítéséhez ajánlott burgonyafajtákat használjon. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a fűszerezés és a tárolás függvényében minden egyes burgonyafajtánál eltérő lehet az eredmény. Ha nem elégedett az eredménnyel, próbáljon más fajta burgonyát használni.
A lapát forgása miatt nem ajánljuk, hogy halat készítsen az ActiFry készülékben, mert a hal könnyen összetörhet főzés közben. Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy hal készítéséhez használja a felső tálcát (kizárólag kettő az egyben modelleknél).
Normális, ha kis rést lát a fedél és a ház között. A fedél és a ház nem záródik légmentesen.
Határozott, de finom mozdulattal mindig kattintsa a helyére a fedőt. A fedőt ne úgy zárja le, hogy odacsapja a helyére: ehelyett a fedő elején levő ujjnyomásos gomb segítségével kattintsa finoman a helyére. Ha mosogatógépben mossa a fedőt, mindig a felső kosárba tegye (ott, ahol kevésbé meleg a víz), és állítsa alacsonyabbra a mosogatás hőfokát – lásd a mosogatógép használati utasítását.
Igen, ez egy olyan egyedülálló multifunkciós készülék, amely számos különböző étel elkészítésére alkalmas.
Készülékét az előételektől a desszertekig számos recepthez használhatja.
Készíthet ropogós hasábburgonyát, porhanyós csirkét vagy gyümölcskenyeret...
A 2 in 1 Actifry főzőedény a korábbi Actifry kivitelekhez  és az Actifry Family modellhez nem használható.
Főzés közben a fedél felnyitása veszélytelen, azonban nem javasolt, akkor sem, ha a hozzávalók az edény oldalán gyűlnek össze.
Ezáltal csökken a hőmérséklet a készülék belsejében, és mindez a „Smart” (Intelligens) recepteknél zavart okozhat a garantáltan tökéletes eredmény eléréshez már tesztelt főzési beállításokban.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.