Keressen helyet az egész családot kiszolgáló ActiFry Family számára. Az ActiFry technológiának köszönhetően mindössze egy kanálnyira van szüksége kedvenc olajából 1,5kg ízletes és ropogós hasábburgonyához, kevesebb mint 3% zsíradék tartalommal*. Rendkívül kevés olaj – ízletes és egészséges ételek! Más hozzávalókat, például húst vagy halat is remekül elkészít… sőt, desszertekhez is kiváló!
Az ActiFry Family modellel a ház séfjévé válhat és szeretteit ízletes és egészséges ételekkel lepheti meg!
Modern formavilág nagyméretű átlátszó fedéllel, amely egyetlen gombnyomásra könnyedén felnyílik.
ActiFry technológia a még egyenletesebben sült ételekért.
Automatikus leállítás és intelligens időzítő: kevesebb idő a konyhában, több idő a családjára!
Tapadásmentes kerámiabevonat, mosogatógépben mosható (fedél, edény és lapát).
Válassza az ActiFry technológiát, és csatlakozzon az ínyencek világszerte több mint 7 000 000 tagot számláló táborához!
Nélkülözhetetlen eszközök
Mindössze 1 kanál olaj 1,5 kg ropogós hasábburgonyához
Élvezze az ízletes és kiegyensúlyozott ételeket az ActiFry technológiával; nagyobb változatosság kevesebb zsírral
ActiFry Family: óriási, 1,5 kg-os kapacitás az egész család számára (akár 6 személy)
Könnyen tisztítható: 100%-ban leválasztható alkatrészek, 100%-ban mosogatógépben mosható
Élvezze a hasábburgonyát, kevesebb mint 3% zsíradék tartalommal
Automatikus keverőlapát
Hal, zöldségek, hús, és akár desszertek is ActiFry olajsütőben
Mindössze 1 kanál olaj 1,5 kg ropogós hasábburgonyához
Az Actifry Mini-hez csak 8,5 ml olajra lesz szüksége (a termékhez mérőkanál tartozik). A szabványos kapacitású 1 kg-os ActiFry és az 1,2 kg-os ActiFry Plus készülékhez 14 ml térfogatú kanalat mellékelünk. Az 1,5 kg ételkapacitású Family ActiFry készülékhez 20 ml-es kanalat mellékelünk. A receptek többségéhez 1 kanál olajra van szükség, ez azonban a recept függvényében változhat. Bizonyos ételek elkészítéséhez az ActiFry készülékben nincs szükség egy egész kanál olajra. A fagyasztott sült burgonya felületén eredetileg is van olaj, az olyan zsíros ételek pedig, mint a kolbász, sokszor nem igénylenek egy egész kanál olajat, mivel alapvetően is sok zsiradék van bennük.
Főzés előtt mossa át kétszer egy tál vízben a felvágott burgonyát, hogy eltávolítsa a felesleges keményítőt. Az is rendkívül fontos, hogy sütés előtt alaposan törölje szárazra a burgonyát: először konyharuhával távolítsa el a nedvesség nagyját, majd a maradékot papírtörlővel itassa le. Ha fagyasztott sült burgonyát készít, egyáltalán nincs szükség olaj hozzáadására, mivel az ilyen burgonya eredetileg is tartalmaz olajat, és az extra olajjal csak megszívná magát. Ha a kettő az egyben funkciót használja (tál + tálca), miután a tálcában levő étel már elkészült, a tálca kivétele után még 2,5 percig süsse a burgonyát, hogy ropogósabb legyen.
Ennek számos oka lehet: • Lehet, hogy nem megfelelő fajtájú burgonyát használt. • Nem mosta és szárította meg kellően a burgonyát az elkészítés előtt, így még mindig túl sok keményítőt tartalmaz. • A hasábburgonyák túl vastagok. Vágja a burgonyát vékonyabb hasábokra. • Nem használt elég olajat. Növelje az olaj mennyiségét. • Lehet, hogy a szűrő eltömítődött. Tisztítsa meg a szűrőt.
Ennek számos oka lehet: • Nem helyezte be a keverőlapátot. Minden egyes használathoz helyezze be a keverőlapátot. • A hasábokat, illetve az élelmiszereket nem egyforma méretre vágta fel. A megfelelő eredményért vágja az élelmiszert egyforma darabokra.
A hasábburgonya mérete befolyásolja ropogósságát, illetve lágyságát. Minél vékonyabbak a hasábok, annál ropogósabbak lesznek, és minél vastagabbak, annál lágyabb lesz a belsejük. Ízlésétől függően változtathatja az elkészítési időt és a hasábburgonya méretét: vékony: 8 x 8 mm/Normál: 10 x 10 mm/Vastag: 13 x 13 mm.
A legjobb eredmény érdekében mossa meg egészben a burgonyát, majd a már felszeletelt burgonyát mossa bő vízben mindaddig, amíg tiszta nem lesz. Ezzel eltávolítja a lehető legtöbb keményítőt és a hasábok nem ragadnak össze. Száraz, nedvszívó konyharuhával itassa fel alaposan a nedvességet. A hasáboknak az elkészítés előtt teljesen száraznak kell lenniük.
• Tisztítás előtt hagyja, hogy teljesen kihűljön. • Nyissa fel a fedelet és az eltávolításhoz húzza el a reteszt. • Vegye ki a keverőlapátot, az edényt és a kivehető szűrőt. • A kivehető alkatrészek mosogatógépben, vagy puha szivaccsal és mosogatószerrel tisztíthatók. • • Mielőtt mindent visszatenne a helyére, alaposan szárítsa meg az alkatrészeket.
Ha túl vastag az étel, megéghet a teteje. Csökkentse az étel vastagságát. Bizonyos ételfélék nem alkalmasak arra, hogy a tálcán készítse el őket – például a zsemlemorzsás panírral készített hal vagy egyéb ételek –, mert kiszáradnak és megégnek a forró levegővel történő elkészítés közben.
Általánosságban azt tanácsoljuk, hogy a sült burgonya készítéséhez ajánlott burgonyafajtákat használjon. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a fűszerezés és a tárolás függvényében minden egyes burgonyafajtánál eltérő lehet az eredmény. Ha nem elégedett az eredménnyel, próbáljon más fajta burgonyát használni.
A lapát forgása miatt nem ajánljuk, hogy halat készítsen az ActiFry készülékben, mert a hal könnyen összetörhet főzés közben. Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy hal készítéséhez használja a felső tálcát (kizárólag kettő az egyben modelleknél).
Határozott, de finom mozdulattal mindig kattintsa a helyére a fedőt. A fedőt ne úgy zárja le, hogy odacsapja a helyére: ehelyett a fedő elején levő ujjnyomásos gomb segítségével kattintsa finoman a helyére. Ha mosogatógépben mossa a fedőt, mindig a felső kosárba tegye (ott, ahol kevésbé meleg a víz), és állítsa alacsonyabbra a mosogatás hőfokát – lásd a mosogatógép használati utasítását.
Igen, ez egy olyan egyedülálló multifunkciós készülék, amely számos különböző étel elkészítésére alkalmas. Készülékét az előételektől a desszertekig számos recepthez használhatja. Készíthet ropogós hasábburgonyát, porhanyós csirkét vagy gyümölcskenyeret...
Főzés közben a fedél felnyitása veszélytelen, azonban nem javasolt, akkor sem, ha a hozzávalók az edény oldalán gyűlnek össze. Ezáltal csökken a hőmérséklet a készülék belsejében, és mindez a „Smart” (Intelligens) recepteknél zavart okozhat a garantáltan tökéletes eredmény eléréshez már tesztelt főzési beállításokban.