TEFAL NEW CLASSIC RK103811

NEW CLASSIC RK103811 A rizsfőző edény könnyen és gyorsan megfőzi a rizs és ezt követően melegen tartja.

Classic rizsfőző edény: könnyű és gyors rizsfőzés. A rizsfőző addig főzi a rizst, amíg az tökéletesen puha nem lesz. Tetszetős, kompakt formaterv. Élvezze az ízletesebb és finomabb rizst a főzés felügyelete nélkül. A rizsfőző az automatikus funkciónak köszönhetően a főzés után melegen tartja a rizst. A pároló funkció használatával a recepteket a saját igényeinek megfelelően módosíthatja.

Classic rizsfőző: finom rizs, egyszerűen és gyorsan

A kompakt dizájnnal ellátott Classic rizsfőző segítségével egyetlen gombnyomással ízletes és finom rizst főzhet. A párolókosárnak, a két étel főzését lehetővé tevő funkciónak és az automatikus melegen tartó funkciónak köszönhetően az automata rizsfőző sokrétűen használható. A levehető részeknek köszönhetően könnyen tisztítható, a praktikus kompakt mérete pedig kényelmes tárolást biztosít. A csomag rizsszedő kanalat és mérőpoharat is tartalmaz.
Nélkülözhetetlen eszközök
 • Egyszerű, automatikus rizsfőzés.

  Mechanikus rizsfőző, amely megfelel a mindennapi igényeknek. Különböző magvak főzésére használható, a gabonaféléktől kezdve egészen a rizsig. Automatikusan melegen tartja az ételt, egészen addig, amíg el nem fogyasztja.

 • Főzés 1 gombnyomással

  Egyszerű, automatikus főzés egyetlen gombnyomással.

 • A párolókosár a szállítás részét képezi

  A párolókosár a szállítás részét képezi: főzzön és pároljon két ételt egyszerre

 • Automatikusan megfőzi és melegen tartja a rizst

  Az étel fogyasztásra kész állapotban lesz egészen addig, amíg el nem fogyasztja.

 • Egyszerű tisztítás

  Levehető részek a könnyű tisztításért.

 • Egyszerű tárolás

  Egyszerű tárolás a kompakt formatervnek köszönhetően.

 • A csomag tartozékokat tartalmaz

  Párolókosár, rizsszedő kanál és mérőpohár

 • default

  Automatikus főzés és a rizs melegen tartása

  Automatikus főzés a mechanikus rendszernek köszönhetően. Az étel megfőzése után a készülék automatikusan melegen tartó üzemmódra vált annak érdekében, hogy az étel egészen addig meleg maradjon, amíg elfogyasztja.

 • default

  Nagy űrtartalom

  Az 5 l-es fazéknak köszönhetően akár 1,5 kg rizst is főzhet benne.

Receptek
Funkciók
Kivehető tál    
Be/Ki kapcsoló    
Színek Szikrázóan fekete színű  
Teljesítmény 700  
Melegen tartás AUTOMATIKUS  
Párolókosár    
Keverőtál kapacitása 5  L
Főzőprogramok 3  
Technológia Mechanikus vezérlés  
Látványfőzés    
Edény belső bevonata Tapadásmentes  
Kivehető belső fedő    

Gyakori kérdések
Irányelvként 1 csésze rizs (2 kis vagy 1 nagy adag) főzéséhez mérjen ki 1 mérőpohárnyi fehér rizst, majd adjon hozzá másfél mérőpohárnyi vizet. Néhány rizsfajtánál előfordul, hogy egy kevés rizs leragad az edény aljára 1 csésze rizs főzésekor.
A főzött rizs mennyiségéhez képest túl kevés vagy túl sok volt a víz, lásd a főzési útmutatót. Az egyenletes főzés érdekében gondoskodjon arról, hogy a rizs egyenletesen oszoljon el a tál teljes felületén.
Lásd a használati útmutatóhoz mellékelt, receptekre vonatkozó tanácsokat. A különböző rizstípusok különféle főzési időt és vízmennyiséget igényelnek.
Nem kell előre megfőzni a zöldségeket vagy a kagylót, mielőtt a rizshez adja, mert a párolás során tökéletesen megfőnek.
Igen, de ügyeljen arra, hogy ne töltse túl a párolókosarat, mivel meglehetősen sekély (tehát nem olyan mély, mint a párolótál), és maradnia kell valamennyi helynek ahhoz, hogy a gőz szabadon cirkulálhasson az étel körül. Lehetséges az is, hogy nem szeretné, ha a nyers hús/hal szaftja ráfolyjon a rizsre főzés közben, bár ez bizonyos mértékig ízesíti: a húst és a halat zsírpapíron készítse az ételpárolóban. A zöldségek készítése nem fog problémát okozni.
Igen. A jobb íz érdekében sót és fűszereket tehet a vízbe.
Nem. A tál nem mosható mosogatógépben. Javasoljuk a forró vízzel és mosogatószerrel történő kézi mosogatást nem karcoló súroló szivaccsal (amely alkalmas tapadásmentes bevonatok tisztításához). Azonnal szárítsa meg alaposan. Javasoljuk, hogy a tál elmosása után törölje át az egész belső felületet egy kis mennyiségű olajjal a következő használat előtt, így ápolhatja a tapadásmentes bevonatot és megőrizheti annak tapadásmentes tulajdonságait.
Ügyeljen arra, hogy ne lépje túl a tál belsejében található 10 csészés jelzést; ha túllépi, az étel kicsordulhat használat közben.
Nincs megfelelően lezárva a fedél, nincs jól a helyén a mikronyomás-szelep, vagy sérült a tömítés. Hagyja abba a főzést, csatlakoztassa le a rizsfőzőt a fali aljzatról, és ellenőrizze, hogy minden megfelelően a helyén legyen.
Minden használat után ürítse ki a kondenzvíz-gyűjtőt, és azt is ellenőrizze, hogy megfelelően legyen a helyén.
Nincs rajta megfelelően a tál.
Nincs elég víz/rizs a tálban. Mossa át alaposan a rizst, és áztassa kb. 20 percen át.
A tál felületének színe az első használat vagy hosszú használat után megváltozhat. Ezt a változást a gőz és a víz okozza; nincs hatással a rizsfőző használhatóságára, és az egészségét sem veszélyezteti. Nyugodtan használja tovább a készüléket.