TEFAL 8 in 1

8 in 1 A 8 in 1 MultiCooker egyszerűen készíti el az ételét, minden nap!
  • A 8 in 1 rizsfőző, amely kiszolgálja mindennapi igényeit a gabonaféléktől a rizsig.
  • Automatikusan ideális tálalási hőmérsékleten tartja az ételt, amíg el nem jön az étkezés ideje.

Cikkszám: RK302E31

8 in 1, nyolc út a boldogságig!

Bemutatkozik a 8 in 1, a számítógép által vezérelt rizsfőző, amely bármit meg tud főzni. A főzés befejezése után automatikusan ideális tálalási hőmérsékleten tartja az ételt, amíg el nem jön az étkezés ideje. Nyolc főzőprogramot tartalmaz: főzzön rizst vagy gabonaféléket, párolja vagy főzze lassan a hozzávalókat a tökéletes eredmény érdekében.

Nyolc jó oka van arra, hogy elkezdje használni!

  • Főzzön bárhol: a kényelmes hordozófogantyúnak köszönhetően bárhová magával viheti.
  • Számos kiegészítő jár hozza: pároló edény, mérőpohár és kanál.
  • Modern ezüstmetál készülékház.
  • A tapadásmentes kivehető edény szivaccsal könnyen tisztítható.
Nélkülözhetetlen eszközök
Kiegészítõk
Funkciók – összevetés
Edény belső bevonata tapadásmentes bevonat  
Kerámia bevonat  
Késleltetett indítás    
   
Felmelegítés    
   
Főzőprogramok rizs, párolás, lassú főzés, leves, újramelegítés, melegen tartás...  
rizs, párolás, lassú főzés, leves, újramelegítés, melegen tartás...  
Keverőtál kapacitása 5 liter (10 csésze) - 3 liter (6 csésze)  L
5 liter (10 csésze) - 3 liter (6 csésze)  L
Kezelőpanel    
   
Párolókosár    
   
Melegen tartás AUTOMATIKUS  
AUTOMATIKUS  
Levehető kábel    
   
Teljesítmény 400-600  
600  W
Színek Nemesacél  
fehér  
Kivehető tál    
n/a
Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
Irányelvként 1 csésze rizs (2 kis vagy 1 nagy adag) főzéséhez mérjen ki 1 mérőpohárnyi fehér rizst, majd adjon hozzá másfél mérőpohárnyi vizet. Néhány rizsfajtánál előfordul, hogy egy kevés rizs leragad az edény aljára 1 csésze rizs főzésekor.
A főzött rizs mennyiségéhez képest túl kevés vagy túl sok volt a víz, lásd a főzési útmutatót. Az egyenletes főzés érdekében gondoskodjon arról, hogy a rizs egyenletesen oszoljon el a tál teljes felületén.
Lásd a használati útmutatóhoz mellékelt, receptekre vonatkozó tanácsokat. A különböző rizstípusok különféle főzési időt és vízmennyiséget igényelnek.
Nem kell előre megfőzni a zöldségeket vagy a kagylót, mielőtt a rizshez adja, mert a párolás során tökéletesen megfőnek.
Igen, de ügyeljen arra, hogy ne töltse túl a párolókosarat, mivel meglehetősen sekély (tehát nem olyan mély, mint a párolótál), és maradnia kell valamennyi helynek ahhoz, hogy a gőz szabadon cirkulálhasson az étel körül. Lehetséges az is, hogy nem szeretné, ha a nyers hús/hal szaftja ráfolyjon a rizsre főzés közben, bár ez bizonyos mértékig ízesíti: a húst és a halat zsírpapíron készítse az ételpárolóban. A zöldségek készítése nem fog problémát okozni.
Igen. A jobb íz érdekében sót és fűszereket tehet a vízbe.
Rizs, zabkása és gőzölés: 100 Celsius-fok a főzés alatt Sütemény funkció: kb. 135 Celsius-fok Lassú főzés: kb. 90 Celsius-fok Melegen tartás: kb. 70-80 Celsius-fok
A készülék a lassú főzés funkcióban csak egyféle hőmérsékletre állítható be, ezért ha a lassú főzéssel elkészítendő receptek gyűjteményében valamely recept magas vagy alacsony időbeállítást ír elő, akkor a 8 az 1-ben főzőedényt az alacsony főzési időre állítsa be. Egyes receptek szerint a lassú főzési módban működő készüléket használat előtt ajánlatos üresen előmelegíteni. A 8 az 1-ben főzőedényt azonban SOHA ne melegítse elő.
Igen, mosható mosogatógépben. Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy ne karcolja meg a belső bevonatot a mosogatógép rácsaival, amikor a gépbe teszi az alkatrészt. Ha többször is mosta mosogatógépben, ajánlott kevés olajjal kitörölni a tál teljes belső felületét.
A tisztítás előtt minden esetben győződjön meg arról, hogy a rizsfőzőt lecsatlakoztatta-e a hálózati áramról. A rizsfőző házát, a fedél belsejét és a tápvezetéket puha, enyhén megnedvesített ruhával tisztítsa, majd gondosan törölje szárazra. A rizsfőző belsejének a tisztításához ne használjon vizet, mert ettől elromolhat a hőérzékelő. A tapadásmentes tál, a párolóedény, a kondenzvízgyűjtő, a kanál és a mérőpohár mosogatógépben mosható.
A belső fedél eltávolítása után nyomja fel a mikronyomásszelepet a fedél nyílásán át az ujjával a fedél alja felől, forgassa a mikronyomásszelepet nyitás pozícióba, amíg a felső háromszög a nyitott lakathoz nem kerül, és végül szedje szét a mikronyomásszelep alsó és felső részét. Meleg, mosogatószeres vízzel és szivaccsal tisztítsa: ne használjon súrolóport vagy fém súrolószivacsot.
Ügyeljen arra, hogy ne lépje túl a tál belsejében található 10 csészés jelzést; ha túllépi, az étel kicsordulhat használat közben.
Nincs megfelelően lezárva a fedél, nincs jól a helyén a mikronyomás-szelep, vagy sérült a tömítés. Hagyja abba a főzést, csatlakoztassa le a rizsfőzőt a fali aljzatról, és ellenőrizze, hogy minden megfelelően a helyén legyen.
Minden használat után ürítse ki a kondenzvíz-gyűjtőt, és azt is ellenőrizze, hogy megfelelően legyen a helyén.
Nincs rajta megfelelően a tál.
Nincs elég víz/rizs a tálban. Mossa át alaposan a rizst, és áztassa kb. 20 percen át.
Miután követte a felhasználói kézikönyvnek a berendezés elindítására vonatkozó utasításait, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a fali csatlakozóaljzat azzal, hogy ahhoz egy másik készüléket csatlakoztat. Ha még mindig nem működik, ne próbálja meg szétszerelni vagy egyedül megjavítani. Ehelyett vigye be egy hivatalos szervizközpontba.
Ne használja a készüléket. A veszély elkerülésére cseréltesse ki egy hivatalos szervizközpontban.
Először meg kell nyomnia a „Menu” gombot, majd addig nyomogatni, amíg el nem ér a kívánt programig. Ezután nyomja meg a „Start” lehetőséget. Gondoskodjon arról is, hogy tiszta legyen a tál alja, ne legyen semmi a tál alja és az egység között, és a tál szilárdan a helyén legyen.
A felső fő érzékelőnél áramköri szakadás, vagy valahol rövidzárlat van. Be kell vinnie a készüléket egy hivatalos szervizközpontba javításra.
Helyezze be a tálat a rizsfőző alapjába, majd csatlakoztassa a készüléket a fali aljzathoz. Ha az E1 hibakód a tál cseréje után sem tűnik el, be kell vinnie a készüléket egy hivatalos szervizközpontba javításra.
A tál felületének színe az első használat vagy hosszú használat után megváltozhat. Ezt a változást a gőz és a víz okozza; nincs hatással a rizsfőző használhatóságára, és az egészségét sem veszélyezteti. Nyugodtan használja tovább a készüléket.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.