Zabsütemények
- Teljes idő 50 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
80 g Finomszemcsés kristálycukor
80 g Puha vaj
1 Tojás
150 g Sima fehér liszt
2 g Sütőpor
30 g Zabpehely
1 kan. Mák
1 kan. Vaníliakivonat
30 g Csokoládédarabkák
Előkészítés
Lépés 1 /3
Habverővel keverje össze a cukrot és a vajat. Jól keverje össze. Adja hozzá a tojást, keverje meg, majd adja hozzá a lisztet, a sütőport, a zabot, a mákot és a vaníliakivonatot. Keverje össze a tésztát egy spatulával. Ha a tészta nehezen gyúrható, csinálja kézzel. Egy kis vágódeszkán nyújtson a tésztából egy 5 cm átmérőjű kolbászformát és hagyja állni 30 percig. Ezután egy késsel vágja a kolbászt 6 darabra és tegyen mindegyikre csokoládédarabokat.
Lépés 2 /3
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 160°C-on 10 percre. Óvatosan tegye a süteményeket az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 160°C-on 10 percre. Óvatosan tegye a süteményeket a 2-es kosárban lévő rácsra. Hagyjon közöttük elég helyet, mivel sütés közben nagyobbra fognak nőni. Készítsen egy második adagot is. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 3 /3
A süteményeknek aranyszínűnek kell lenniük. Hagyja a kosárban hűlni 2 percig, majd helyezze őket egy sütőrácsra, és várja meg, amíg teljesen kihűlnek.